‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ birçok etkinlikle anıldı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.48410

Üsküdar Üniversitesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. İlk olarak 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Anıt Müzesi ziyaret edilerek şehitlere dualar edildi. Bir diğer etkinlikte ise “Darbelerin Psikolojik ve Sosyolojik Açıdan Toplumsal Sonuçları” temalı söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide 15 Temmuz darbe girişimi her yönüyle ele alındı. Aynı zamanda “Darbe ve Demokrasi Sergisi” açılarak bir hafta boyunca Üsküdar Üniversitesinin yerleşkelerinde 15 Temmuz irdelendi…  

Üsküdar Üniversitesi bu yıl da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı.  Anıt ziyaretlerinden, söyleşilere, sergilere kadar birçok farklı alanda farkındalık oluşturmak amaçlandı. 

Şehitler Anıtı ve Anıt Müzesi ziyaret edildi

⁠Üsküdar Üniversitesinin yönetim, akademik ve idari kadrosu ile öğrenciler, 15 Temmuz Şehitler Anıtını ve Anıt Müzesini ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında RİNAP Başkanı Prof. Dr. Niyazi Beki şehitler için ruhuna dua etti. 

“Darbelerin Psikolojik ve Sosyolojik Açıdan Toplumsal Sonuçları” temalı söyleşi gerçekleştirildi

Bir diğer etkinlik ise ÜÜ TV’de yayınlanan “Darbelerin Psikolojik ve Sosyolojik Açıdan Toplumsal Sonuçları” temalı söyleşi oldu. Söyleşiye Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fehmi Ağca, SKS Yöneticisi Sadık Paksoy ve ASDER Genel Sekreteri Gürcan Onat katılım sağladı. 

Söyleşinin moderatörlüğünü ASDER Genel Sekreteri Gürcan Onat gerçekleştirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Fehmi Ağca: “Özellikle gençlerde demokratik bilinci oluşturmak gerekiyor”

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fehmi Ağca, gençlerde demokratik bilincin oluşmasının önemine vurgu yaptı. Ağca; “Darbe, gayrimeşru bir harekettir. Demokrasi halkın seçimlerine dayanır dolayısıyla darbeler gayrimeşrudur. FETÖ daha önce yapılan darbelerden farklı değil. Özellikle gençlerde demokratik bilinci oluşturmak gerekiyor. Bu demokratik bilincin devamını sağlamak gerekir. Bunun için biz her 15 Temmuz’da özellikle gençlere tekrar hatırlatıyoruz. Demokrasiyi korumanın gereğini açıklamak zorundayız bu bizim görevimizdir. Aksi halde demokrasimizi muhafaza edemeyiz. Türk halkı ülkesine sahip çıktığı için FETÖ darbesini yapamadı. Bizim de görevimiz bu bilincin artarak devamını sağlamak ve demokrasimizi korumaktır.” ifadelerini kullandı. 

SKS Yöneticisi Sadık Paksoy: “Demokrasiye en çok sahip çıkan bizim ülkemizdir”

SKS Yöneticisi Sadık Paksoy, Türkiye’nin demokrasiye en çok sahip çıkan ülke olduğunu dile getirdi. Paksoy; “Demokrasilerde değişimler dönüşümler insanların hür iradesiyle tecelli eder. Bu da seçimlerle ortaya konuyor. Gerçekten dünya ülkeleriyle mukayese ettiğimiz zaman demokrasiye en çok sahip çıkan, en çok inanan ve bu konuda çok bilinçli tercihini ortaya koyan bizim ülkemizdir, bizim milletimizdir. Bizim milletimiz demokrasiyi, cumhuriyeti, hür iradeyi seviyor.” şeklinde konuştu. 

“Darbe ve Demokrasi Sergisi” açıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen bir diğer etkinlik ise “Darbe ve Demokrasi Sergisi” oldu. Sergi, bir hafta boyunca Üsküdar Üniversitesi yerleşkelerinde sergilendi. 

Sergide 15 Temmuz gecesi yaşananlar bir kez daha anlatıldı…


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)