Üsküdar İletişimden Dijital Sanata İz Bırakan Projeler…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.48197

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü Arş. Gör. Simge Kırteke ve Arş. Gör. Baran Kahraman, “Eskizden Piksele Dijital Sanat: Anatolia Edition” sergisinde sanatçı olarak yer aldı. Sergi T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Türkiye’nin farklı illerinde Ayyıldız Prodüksiyon tarafından düzenlendi. Kırteke, “Dijital Anı Pulu” adlı eseri, Kahraman’ın ise “Parametrik Değişkenler ve Tekrarlar” adlı eseri sergide yer aldı. 

Görsel İletişim Tasarım Bölümü Arş. Gör. Simge Kırteke ve Arş. Gör. Baran Kahraman, projeleri ile “Eskizden Piksele Dijital Sanat: Anatolia Edition” sergisinde sanatçı olarak yer aldı.

Amaç, sanatseverlere farklı deneyimler yaşatmak

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonda düzenlenen sergi, Türkiye'nin farklı coğrafyalarında gerçekleşen özel bir sanat inisiyatifi olarak öne çıkıyor. Her bir edisyon, öncekilerden farklı eserlerin bir araya getirildiği dinamik bir platform sunarak, sanatseverlere farklı deneyimler yaşatmak amaçlandı.

Yaratıcı süreçlerde değişken rollerin altı çizildi

Arş. Gör. Baran Kahramanın hazırlamış olduğu “Parametrik Değişkenler ve Tekrarlar” isimli eseriyle, tekrarların özdeşim halinde bulunan şeyler olmaktan ziyade farklılaşan ve yaratıcı süreçlerde değişken roller edinebileceğinin altını çizdi.

Eser artırılmış gerçeklik teknolojisi ile deneyimlendi

Arş. Gör. Simge Kırteke’nin hazırlamış olduğu “Dijital Anı Pulu” adlı eser ise Kültür Yolu Festivalinin gezeceği 16 il için tasarlanan dijital pulları artırılmış gerçeklik teknolojisi ile deneyimlendi.
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)