Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı Kazakistan’da




Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı Üsküdar Üniversitesi ve Amanzholov Doğu Kazakistan Devlet Üniversitesi’nin  işbirliği anlaşması kapsamında Kazakistan’a ziyarette bulundu.

Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı Amanzholov Doğu Kazakistan Devlet Üniversitesi’nin Uluslararası Akademik Hareketlilik program kapsamında  Kazakistan Cumhuriyeti Ust-Kamenogorsk şehrinde.



Program kapsamında Süleymanlı, Psikoloji, Eğitim ve Medeniyet Fakültesi lisans ve yüksek lisans öğrencilerine  “Çağdaş Sosyo-Psikolojik Sorunlar”,  “Türk Dünyasının Toplumsal Yapısı”, “Çağımızın Önemli Sorunu Olarak Yalnızlık”, “Türk Dünyasının Toplumsal Dinamikleri” , “ Koruyucu Aile:Türkiye Deneyimi” başlıklı  sunumlarını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı’nın gerçekleştirdiği sunumlara Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Canan ile Üsküdar Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ahmet Konrot canlı yayınla bağlanarak ilgili konularda önemli paylaşımlarda bulundu.

Ziyaret sırasında Amanzholov Doğu Kazakistan Devlet Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Muhtar Tolegen’le görüşen Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, Üsküdar Üniversitesi hakkında bilgi vererek Üsküdar Üniversitesinin  son dönemlerdeki  eğitim, sağlık ve bilim alanındaki başarılarından bahsetti. Görüşme sonunda Süleymanlı, Prof. Dr. Muhtar Tolegen’e Üsküdar Üniversitenin yayınlarını takdim etti.

30 Ağustos Kazakistan Anayasa Günü bilimsel konferansında sözlü sunum bildirisiyle  katılan Süleymanlı, bireylerin hak ve özgürlüklerinin , sosyal ve ekonomik eylemlerini kısaca tüm hayat alanlarını belirlmesi açısından  anayasa metinlerinlerinin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Ziyaret kapsamında üniversitenin Ceza hukuku ve Ceza Muhakemesi Bölümü  öğretim üyesi  Prof. Dr. Kuat Rahimberdin, Psikoloji Bölüm başkanı Doç.Dr.  Rauşan Tyulpergeneva, Ziyatker  Bilim-Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Svetlana Stelmah, Psikoloji Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Nataliya Ladzina, Dr. Yelena Barabanova, Gülnaz Turarova, Nazım Yerjanova ve Al-Farabi Kazak Milli Üniversitesi doktorantı Dinara Saparovayla yaptığı  ikili görüşmelerde Süleymanlı ortak bilimsel çalışmalar olanakları konusunda bilgi ve fikir alışverişinde bulundu.  



Amanzholov Doğu Kazakistan Devlet Üniversitesi’nde de görüşmeler gerçekleştiren Süleymanlı, Üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrina Rovnyakova  ve Uluslararası İlişkiler Birimi müdürü Maksat Serikov ve Gülim Yesentayevayla yaptığı görüşmede üniversitelerimiz arasında akademik ilişkilerin geliştirilmesi konusunda da fikir alışverişinde bulundu.



Aynı zamanda Altai televizyon kanalında Kristina Dautovanın Raun programına  konuk olan Süleymanlı, yayında Türk Dünyasının ortak kültürel değerlerinden bahsederek Türkiye ile Kazakistan arasında kültürel ve akademik ilişkilerin mevcut durumuna ilişkin soruları yanıtladı.

Ayrıca Süleymanlının ziyareti Amanzholov Doğu Kazakistan Devlet Üniversitesi kurumsal internet sayfasında ve yerel basında genişçe yer aldı.
 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)