Üsküdar’da yeni akademik yıl oryantasyonları Tıp ve Diş ile başladı…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.56945

Üsküdar Üniversitesi 2024-2025 akademik yılı, Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Oryantasyon programı ile başladı. Akademik ve İdari kadronun katılımıyla gerçekleştirilen oryantasyon programının ilk gününde Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri bir araya geldi. Program kapsamında Üsküdar Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren daire başkanlıkları ve direktörlükler Üsküdar ailesinin yeni üyelerine ders öncesi bilgilendirmelerde bulundu.

Oryantasyon programı Sağlık Yerleşkesi İbni Sina oditoryumunda gerçekleştirildi.

İki farklı oturumda gerçekleştirilen yeni eğitim öğretim yılı oryantasyon programının açılış konuşmalarını Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Koçak, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yücel gerçekleştirdi. 

Prof. Dr. Hikmet Koçak: “Hekimlik bir meslekten öte yaşam tarzıdır”

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Koçak, hekimliğin insan sevgisine dayandığını belirtti. Koçak; “Bugün tıp fakültesine kayıt olan öğrencilerimizin ilk günü. Artık öğrencilikten çıktılar ve bir mesleği kabullendiler, meslektaşımız oldular. Hepinize hoş geldiniz diyorum. Hekimlik bir meslekten öte yaşam tarzıdır. İnsan sevgisine dayanır. Şunu hatırlatmak istiyorum ilk intiba önemlidir, bugün bütün birimlerimiz sizlere kendini tanıtacak.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Haydar Sur: “Üniversite hayatı gerçek hayatın müsveddesi gibidir”

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, üniversite hayatının öneminden bahsetti. Sur; “Üniversite hayatı aslında gerçek hayatın müsveddesi gibidir. Hayatta nasıl biri olmak istiyorsanız üniversite hayatınızda öyle birisi olmanız gerekir. Yoksa üniversitede farklı bir kişilikle yaşayıp gerçek hayatta o kişiliği değiştiremezsiniz.” dedi.

Tıp Fakültesi oryantasyonunun ardından Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine yönelik oryantasyon gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Ergün Yücel: “Bir fakültenin olmazsa olmazı öğrencidir”

Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yücel, öğrencilere bilgilendirmelerde bulundu. Yücel; “Sizi burada görmekten çok mutluyum. Yorucu eğitim yaşantısının bir başka aşamasına geldiniz. Umarım burada bu aşamayı hep birlikte tamamlayıp sizleri diş hekimliği ailesine birer hekim olarak göndereceğiz. Bir fakültenin olmazsa olmazı öğrencidir, öğrenci olmazsa orası fakülte olmaz. Dolayısıyla bizi bu sene de tamamladınız.” ifadelerini kullandı.

“META-TIP” projesine de dikkat çekildi…

Daha sonra ise Üsküdar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği üçüncü sınıf öğrencisi Emre Kaan Şanverdi Üsküdar Üniversitesi öğrencilerinin öncülüğünde kurulan META-TIP projesi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Tıp fakülteleri başta olmak üzere öğrencilerin ve araştırmacıların daha iyi bir eğitim alabilmesi için gerçek organların 3 boyutlu VR gözlükler kullanılarak taranıp dijitalleştirilmesini sağlayan projeden bahseden Şanverdi; “Biz tıpla mühendisliğin keşişim noktasında META-TIP adında bir şirket kurduk. Kadavra eğitiminde de sınırlı pratik imkanı ve kadavranın maliyetlerinden dolayı biz bunu bir sorun olarak gördük ve buna bir çözüm ürettik. Bazı üniversitelerde kadavra bulunmuyor ama bizim üniversitemizde kadavra mevcut. Kadavra maliyetinden ve uygulama eksikliğinden dolayı böyle bir problemle karşılaştık ve çözüm ürettik. Burada çözümümüz dijitalleştirilmiş VR’ da kadavra erişimi sağlıyoruz. Biz burada VR kadavrayla 7/24 evinizden veya her yerden erişiminize sunuyoruz. Ve bunu 2 boyutlu değil 3 boyutlu bir sistemle yapıyoruz.” dedi.

Öğrencilere bilgilendirmelerde bulunuldu

Program kapsamında Üsküdar Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren daire başkanlıkları ve direktörlükler Üsküdar Üniversitesine yeni kayıt yaptıran öğrencilere dersler öncesi bilgilendirmelerde bulundu.

Kurumsal İletişim Daire Başkanı Tahsin Aksu, üniversitenin tüm kurumsal iletişim ve tanıtım çalışmalarını yürüttüklerinden bahsetti. Aksu, Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren birimlerin hangi alanlara yönelik çalışmalar yaptıklarına yönelik bilgilendirmelerde bulundu. 

Öğrenci İşleri Daire Başkanı Vekili Serkan Kışmir ise öğrencilerin devam durumu, sınav notları, ders kayıt işleri, muafiyet talep sonuçlarını öğrenci bilgi sistemi üzerinden kontrol edebileceklerini dile getirdi. 

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Sinan Eker, yerleşkelerdeki kütüphaneler, elektronik kaynaklar ve kitap ödünç alma hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Kariyer Merkezi Direktörü Remziye Çopur ise Kariyer Merkezi Daire Başkanlığı Hakkında bilgilendirme amaçlı yaptığı konuşmada, öğrencilerin yapacağı stajlar, mezun ilişkileri ve mezuniyet sonrası iş imkanları konusunda öğrencilere bilgi verdi.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı çalışmalarına ilişkin ise SKS Daire Başkanı Özcan Demir bilgilendirmede bulundu. 

Öğrencilere Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı hakkında da bilgiler verildi ve öğrencilere Erasmus ile ilgili detaylar anlatıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nuri Bingöl, uzaktan eğitim hakkında öğrencilere bilgilendirmelerde bulundu.

Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Donanım Birimi Yöneticisi Yüksel Aral öğrencilere her yerleşkede kullanımına sunulduğu internet hizmeti, öğrencilere verilen e-posta adresleri, dersliklerde olan akıllı tahtalar, bilgisayar laboratuvarları hakkında öğrencilere bilgilendirme yaptı.

Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Oryantasyon 7-8 ve 16 Ekim’de de devam edecek

Program, 7 Ekim’de Yabancı Diller ve Hazırlık Programı, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, 

8 Ekim’de İletişim Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile devam edecek.
Daha sonra 16 Ekim’de program kapsamında Prof. Dr. Sevil Atasoy ile Bağımlılıkla Mücadele Konferansı verilecek.


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)