Beslenme ve Diyetetik son sınıf öğrencileri beyaz önlük giymenin coşkusunu yaşadı.

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.12843

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü son sınıf öğrencileri için beyaz önlük giyme töreni gerçekleştirildi. Öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlemlenen törende Sağlık Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, tören heyecanı yaşayan gençlere seslendi. Ertekin, “Öğrencilere sağlıkta ayrımın olmadığını söyledi. Biz sağlıkçılar insanları yargılamayız, bizden yardım ve destek isteyen insanlara düşünceleri, düşüncesizlikleri, inançları, inançsızlıkları, meslekleri, cinsiyetleri, ırkları ne olursa olsun ayrım yapmadan onlara destek olmak bizim en önemli görevimizdir.” dedi. 

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölümü öğrencileri için coşkulu beyaz önlük giyme töreni gerçekleştirildi. 
Sağlık Bilimleri Fakültesi İbn-i Sina Oditoryumunda gerçekleştirilen törenin açılış konuşmalarını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin ve Beslenme ve Diyetetik bölümü başkanı Doç. Dr. Müge Arslan gerçekleştirdi. 

Doç. Dr. Müge Arslan: “Çok önemli bir mesleğin temsilcisi olduğunuzu aklınızdan çıkarmamanızı rica ediyorum.”

Beslenme ve Diyetetik bölüm başkanı Doç. Dr. Müge Arslan; “Meslek öncesi aslında son etaptasınız, çok güzel bir öğrencilik yılı geçirdiniz ve sağlıkçıların aslında en önemli vizyonu yararlı işler yapabilmektir ve beyaz önlük giydiğiniz güne geldiniz. Toplum üzerinde oldukça çok önemli bir role sahip olan anne karnındaki dönemden itibaren yaşama müdahale olan, çok önemli bir mesleğin temsilcisi olduğunuzu aklınızdan çıkarmamanızı rica ediyorum. Din, dil ve ırk ayrımı yapmadan, eşit hizmet anlayışıyla, bilimin ışığıyla, araştırmaktan hiç vazgeçmeden başarılı bir şekilde meslek hayatınızı sürdüreceğinize dair inancım sonsuz.” şeklinde konuştu.


Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin; “Tüm dünyanın obezite ile ilgili çok büyük sıkıntıları var.”

Beyaz önlük giyen öğrencilere obezitenin hala büyük bir tehdit olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin; “Karşımda çok genç ve dinamik bir grup görüyorum. Muhtemelen sizin eğitim kadronuz çok genç, dinamik. Hocanızdan belli zaten. Önlük giymek bizim mesleğimizde oldukça önemli. Sağlığa adım atacaksanız, insana dokunacaksınız, insanların sağlıkları ve iyilikleri için sıkıntıları için, olumlu ve güzel paylaşımlar yapıp, güzel yol göstericilikler yapacaksınız. Bu işin bir tarafı, bir de sizin mesleğiniz aslında son zamanlarda önem kazana bir meslek oldu. Medyaya baktığımızda yine beslenme ve diyetetik deyince insanın aklına belli formal yapılarda, görsel yönü ağır basan sanatçılar veya bu grup insanlar yer alıyor. Ama aslında bakarsınız, insanların, tüm dünyanın obezite ile ilgili çok büyük sıkıntıları var. Kilo arttıkça, kanser konusundan, kalp hastalıklarından tutun da sistemin birçok hastalığının olumsuz yönde etkilendiği bir grup içerisinde yer alacaksınız. Ekonomi de bu yönde çok etkilenmeye başladı.

İnsanlar artık temel yapı taşlarımız olan birçok gıdaya ulaşmakta çok büyük bir zorluklar çekiyorlar. Sizden bu konuda insanları sağlıklı beslenme alanına yönlendirecek bir meslek grubunda olacaksınız. Hocamızın vurguladığı konu çok önemli, karşımıza her türden insan gelecek. Biz sağlıkçılar insanları yargılamayız, bizden yardım ve destek isteyen insanlara düşünceleri, düşüncesizlikleri, inançları, inançsızlıkları, meslekleri, cinsiyetleri, ırkları ne olursa olsun ayrım yapmadan onlara destek olmak bizim en önemli görevimizdir.” ifadelerini kullandı. 


Mezun olmanın mutluluğunun yaşandığı Beyaz Önlük Töreni, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Muhabir: Tarkan Küçükgüzel 

Fotoğraf: Okan Arslantürk - Tarkan Küçükgüzel 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)