Ortopedik Protez ve Ortez öğrencileri uzman isimlerle bir araya geldi.

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.12653

Ortopedik Protez ve Ortez programı öğrencileri Otto Bock firmasına gezi düzenledi. Gezi süresince Protez Ortez Teknikeri Merve Şenoğlu Otto Bock’ da ki atölyeleri öğrencilere gezdirerek, kullanılan cihaz ve malzemeler hakkında bilgiler verdi.

Ortopedik Protez ve Ortez teknikerliğinde kullanılan cihaz ve malzemeler hakkında bilgi veren Protez Ortez Teknikeri Merve Şenoğlu, PROS. A. Assembly cihazı ile alt ekstremite protezlerin statik ayarlamaların nasıl yapılacağı hakkında öğrencilere uygulamalı teorik bilgiler aktardı.

Protez Ortez Teknikeri Lokman Sağlık ise öğrencilere ‘Üst Ekstremite Protez Uygulamaları’ adlı sunum gerçekleştirdi. Myoelektronik ve biyonikel uygulamalarından bahseden Sağlık, doğru elektrot yerleştirilmesinin nasıl yapılacağını ve üst ekstremite hastalarının kaslarının nasıl rehabilite edilebileceğine dair detaylı bilgi aktarımında bulundu.

Gezi kapsamında örnek uygulamalar ile öğrenciler üzerinde protez el kullanımı gerçekleştirildi.

Muhabir: Eda Keçeci  / ÜHA