Üsküdar Üniversitesi spor branşlarındaki başarılarını sürdürüyor…

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.12572

Üsküdar Üniversitesi Spor Takımları Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TUSF) tarafından düzenlenen üniversiteler arası spor müsabakalarında başarılı sonuçlar elde ediyor. Üsküdar üniversitesi öğrencileri wushu, boks, eskrim, taekwondo, futbol, voleybol ve basketbol branşlarına bireysel ve takım olarak katılım sağlayıp, farklı dereceler elde ediyor.

Türkiye 2’incisi Üsküdar Üniversitesi’nden…

Ergoterapi bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Nur Betül Kement, Wushu Üniversiteler arası Türkiye Şampiyonasında Üsküdar Üniversitesini temsil ederek Türkiye 2’incisi oldu. Wushu alanında Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Umut Akbaba da yine okulumuzu temsil etti. 

Batuhan Seyran Türkiye Boks Şampiyonasında gümüş madalya kazandı.

Çevre Sağlığı bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Batuhan Seyran, boks alanında çeyrek final ve yarı finalde 2 rakibini eleyerek finale yükseldi. Üniversiteler arası Türkiye Boks Şampiyonası 2’incisi olarak gümüş madalya kazandı. 

Üsküdarlı sporcular birçok branşta başarı elde ediyor

Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Begüm Su Baltacıoğlu, Eskrim spor dalında üniversiteler arası müsabakalarda Üsküdar Üniversitesini başarıyla temsil etti. 

Yazılım Mühendisliği (İngilizce hazırlık) öğrencisi Mohammed Ebaa Tayan ve Ergoterapi bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Mahbube Mehlika Tozlu Taekwondo branşında üniversiteler arası Türkiye Şampiyonasında yine önemli başarı elde etti. 

Ünilig’de Üsküdar rüzgarı…

Üniversite Sporları Ünilig Süper Ligi Futbol Türkiye şampiyonasında D grubunda yer alan takımımız müsabakada Adnan Menderes Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi ve Samsun 19 Mayıs Üniversitesi ile karşı karşıya geldi. Süper ligi 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi ile 4 puanla tamamlayan takımımız şampiyonayı grubunda 2’inci sırada tamamladı. 


Voleybol ve basketbol takımlarımız ise 16 Mayıs’ta Ünilig Süper Ligi Türkiye Şampiyonasına katılım sağladı. 
 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)