Üsküdar Üniversite Laboratuvarları Hırvatistan’dan gelen öğrencileri ağırladı

Haber ile ilişkili SDG etiketleri

DOI : https://doi.org/10.32739/uha.id.12541

Üsküdar Üniversitesi Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı ve Erasmus Ofisi öncülüğünde Pendik Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi tarafından yürütülen Erasmus+ KA122 VET projesi (2 Mayıs-10 Mayıs) tarihlerinde Hırvatistan'dan gelen Laboratuvar Teknisyenliği öğrencileri, Üsküdar Üniversitesi'nde kısa süreli staj yapma imkânı buldu.

ERASMUS kapsamında Üsküdar Üniversitesinin laboratuvarlarında uygulamalı çalışmalar yaparak teorik bilgilerini pekiştiren öğrenciler aynı zamanda farklı kültürleri tanıma fırsatı buldu. Proje ayrıca öğretmenlerin de kısa süreli staj yapmalarını sağlayarak, mesleki ve teknik eğitim alanındaki yenilikleri takip etmelerine yardımcı oldu. Bu tür iş birliği projeleri hem öğrencilere hem de öğretmenlere çok değerli deneyimler kazandırarak, mesleki ve teknik eğitim alanında uluslararası iş birliğinin önemini vurguluyor. 

Stajlarının sonunda, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk tarafından Hırvatistan’dan gelen öğrencilere ve öğretmenlere sertifikaları takdim edildi.

Staj kapsamında gelen 7 öğrenci ve 2 öğretmen SHMYO laboratuvarlarında deneyim elde etti. Staj kapsamında 8 gün boyunca staj yapan öğrenciler SHMYO’da görev yapan akademisyenlerden bizzat ders aldı.

Staj kapsamında misafir öğrencilere eğitim veren öğrencilerin deneyimlediği laboratuvarlar ve ilgili hocaların bilgisi şu şekilde; 
Dr. Öğr. Üyesi Salih Tuncay, Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Kaman, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Karasakal, Öğr. Gör. Tuğçe Soylamış, Öğr. Gör. Songül Türk Aydın, Öğr. Gör.Ayşe Bağlı, Öğr. Gör.Recep Yılmaz, Öğr. Gör. Kübra Akkalay, Öğr. Gör.Büşra Ecem Kumru, Öğr. Gör.İnci Karakaş, Öğr. Gör. Meliha Aksu ve Öğr. Gör.Gönül Kil Tetik labaratuvarlarda öğrencilere kendi branşlarıyla ilgili eğitimler verdi. 


 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)