Üsküdarlı adli bilimciler kimliklendirme çalışmaları için deprem bölgesinde…

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş ve bölgesinde yıkılan binaların enkazının kaldırma çalışmaları sürüyor. Üsküdar Üniversitesi Adli Bilimler bölümü ve Otopsi yardımcılığı programı öğrencilerinin de bulunduğu ekip, enkazdan çıkarılan kişilerin kimlik tespitlerine yönelik çalışmalara gönüllü olarak destek oldu.  Öğrenciler, 21 Şubat’ta Adli Tıp Kurumu aracılığıyla gittikleri Hatay’da birer hafta arayla çalışmalara katıldı.  

11 ili etkileyen ve Türkiye’yi, dünyayı yasa boğan depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor.  Bölgede ise enkaz kaldır çalışmaları ise sürdürülüyor.

Hatay Antakya’nın Narlıca mevkiinde; kimliklendirme çalışmaları, defin işlemleri, olay yeri incelemeleri ve hukuki süreçlerin icraatı için kurulmuş olan kompleks yerleşkesinde çalışmalar uzmanlarca devam ediyor.

Hala çıkarılmaya devam edilen cenazeler bu komplekse getirilerek belli örneklerin alınmasının ardından yakınlarına teslim ediliyor veya kurulan mezarlıklara defnediliyor.

Üsküdar Üniversitesi Adli Bilimler bölümü ve Otopsi Teknikerliği programı öğrencileri de oluşturulan iki ayrı ekip ile birer hafta sahada çalışmalara destek oldu.

Adli Tıp Kurumu uzmanları, otopsi teknikerleri, olay yeri inceleme ve kriminal daireden polisler ile savcı nezaretinde kimliklendirme çalışmalarına gönüllü olarak katkı sundu. 

 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)