Sömürgeciliğe, eşitsizliğe “KÜFE” den bakış

Sömürgeciliğe, eşitsizliğe “KÜFE” den bakışÜsküdar Üniversitesi PAMER Araştırma Öğrenci Birimi, dünyadaki, sömürgecilik, ayrımcılık, cinsiyetçilik ve ötekileştirmeye karşı, fotoğraf sergisiyle dikkat çekti. Görsellerle Postkolonyal İzlenimler “KÜFEDEKİLER” isimli sergide, haksızlık, dışlanmışlık, ötekileştirme gibi konuları ele alan 27 çalışmanın yer alıyor.

Üsküdar Üniversitesi Postkolonyal Çalışmalar Uygulama ve Araştırmalar Merkezi (PAMER), dünyadaki sömürgecilik, dışlanmışlık, sınıf ayrımı, emperyalizm ve haksızlığa karşı postkolonyal eleştirisini sürdürüyor.

Bu kapsamda, farklı üniversitelerden ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerden oluşan PAMER Araştırma öğrenci birimi görsellerle Postkolonyal İzlenimler “KÜFEDEKİLER” isimli fotoğraf sergisi açtı.

Üsküdar Üniversitesi Kuzey Yerleşkedeki serginin açılışını Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan yaptı. PAMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Merve Kavakçı İslam, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mithat Baydur, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Bozkurt’un da bulunduğu açılışa öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.

Sergi ile öz oryantalizmle ilgili sorular geliştirmeyi, postkolonyalizde farkındalık oluşturma amacıyla çalışmayı yaptıklarını ifade eden PAMER Fellow Araştırmacısı Berlin Freie Üniversitesi’nden Nursem Keskin Aksay, ayrımcılık, zalimlik, güç ilişkileri ve haksız bilgi üretimine karşı farkındalık oluşturma adına benzer çalışmalar yapacaklarını söyledi.

27 çalışmanın yer aldığı sergi 5 gün gezilebilecek.

Sömürgeciliğe, eşitsizliğe “KÜFE” den bakış 2