BBC’nin başarılı editörü Üsküdarlı iletişimcilerle buluştu…

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü tarafından ‘Bir Haber Üretim Biçimi Olarak Video Habercilik’ konulu etkinlik düzenlendi. Etkinliğe konuk olarak BBC Türkçe News Video Editörü Ege Tatlıcı katılım sağladı. Tatlıcı sektöre dair deneyimlerini iletişimcilerle paylaştı. Dr. Öğr. Üyesi Ceren Acun’un moderatörlüğünü yaptığı etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.


“Habercilik ve video editörlüğünde yabancı dilin önemi çok büyük”

İletişim Fakültesi Güney Yerleşke Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte BBC Türkçe News Video Editörü Ege Tatlıcı video düzenleme yaparken dikkat edilmesi gereken kurallara değindi. Habercilik ve video editörlüğünde yabancı dilin önemini vurgulayan Tatlıcı; “İyi bir video editörü olabilmek için çok çalışmak gerekir. Araştırarak yeni bilgiler edinmek ve uygulamaya koymak kendimizi geliştirme sürecinde önemlidir. Habercilik ve video editörlüğünde yabancı dilin önemi çok büyüktür.” şeklinde konuştu.

Habercinin çekingen olmaması gerektiğine dikkat çeken Tatlıcı; “Bir haberi yaparken işe motive olmak ve haberin dengesini ayarlamak önemlidir. Infographics, video haberciliğinin geleceğinde önemli bir detaydır.” dedi.

Etkinlik soru – cevap oturumu ile devam ederken, Tatlıcı genç iletişimcilere eğitim ve sektör hayatına dair önerilerde bulundu.

Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)