Üsküdarlı uzmanlar bu hafta da yüzlerce adaya dokundu…

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri uzmanları üniversite ve bölüm tercihleri için üniversite adaylarıyla hız kesmeden yüz yüze görüşmelerini sürdürüyor. Üsküdarlı uzmanlar bu hafta 3 farklı okul ve ÜSMEK Kursiyer öğrencileriyle bir araya geldi.

Üniversite adaylarının kampüs ziyaretleri sürüyor, bu hafta Üsküdar Üniversitesi, Çarşı Yerleşkesine gelen Sancaktepe Şehit Ömer Halis Demir Anadolu Lisesi öğrencilerine, Üsküdar Üniversitesi Kurumsal İletişim Uzmanı Müge Alyu Yamaner tarafından genel tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Sunum sonrası öğrencilere akademik kadro, burs imkanları, Erasmus, çift anadal ve yan dal olanakları hakkında detaylı bilgi verildi.

Son olarak öğrenciler Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu laboratuvarları ve çalışma alanlarını gezdi.

Güney kampüs yerleşkesine gelen Gelenbevi Anadolu Lisesi öğrencilerine, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nafi Yalçın tarafından İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölüm tanıtımına yönelik bir sunum yapıldı.

Öğrenciler TV Stüdyosuna yoğun ilgi gösterdi 

Sunumun ardından öğrenciler introduction Language dersine katıldı. Öğrenciler son olarak Güney yerleşke içinde yer alan İletişim Fakültesi TV stüdyosu, kütüphane, laboratuvarlar ve çalışma alanları ile hobi alanlarını ziyaret etti.

Çarşı kampüs yerleşkesine gelen Üsküdar ÜSMEK kursiyerlerine, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Kaman tarafından detaylı bölüm tanıtımı sunumu gerçekleştirildi.

Sunum sonrası Herbaryum da kursiyerlere detaylı bilgiler verildi. Son olarak kursiyerler Çarşı Yerleşkesinin laboratuvarları ve çalışma alanlarını gezdi.

Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş’ten ‘Sınav kaygısı ve motivasyon’ semineri…

Öte yandan Üsküdar Üniversitesi Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı, Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri tarafından Bahçelievler Adnan Menderes Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik “Sınav Kaygısı ve Motivasyon” semineri verildi. 

Uzm. Psk. Danışman Ece Tözeniş öğrencilere kaygı ile baş edebilmenin yolları konusunda önerilerde bulundu. Hedef belirlemenin önemine dikkat çeken Tözeniş, sınavda başarılı olmak adına da bilgi aktarımı yaptı. Tözeniş, verimli ders çalışma başlığı altında Pomodoro Tekniğini anlattı.

Salgın hastalıkların tarihçesi…

Haftanın son programı olarak Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur tarafından “Salgın Hastalıkların Tarihçesi ve Önleme yolları” sunumu yapıldı. Sunum öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.




 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)