Aday buluşmaları bu hafta 8 okulla devam etti

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri uzmanları üniversite ve bölüm tercihleri için üniversite adaylarıyla hız kesmeden yüz yüze görüşmeler gerçekleştirmeye devam ediyor. Aday buluşmaları kapsamında bu hafta 8 farklı okul öğrencileriyle bir araya gelindi.

Üniversite adaylarının kampüs ziyaretleri sürüyor, 26 – 30 Aralık tarihleri arasında Üsküdar Üniversitesi, Çarşı Yerleşkesine gelen Mithatpaşa Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine, Üsküdar Üniversitesi genel tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Sunum sonrası öğrenciler Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek okulu laboratuvarları ve çalışma alanları gezdi.

NP Sağlık yerleşkesine gelen Maltepe Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerine, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden Öğr. Gör. Filiz Eyüpoğlu ve Ebelik bölümünden Arş. Gör. Ezgi Keskin tarafından NP Sağlık Fakültesi genel tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Sunum sonrasında öğrenciler NP Sağlık Yerleşkesi laboratuvarları ve çalışma alanlarını detaylı inceleme fırsatı elde ettiler.

Çarşı kampüs yerleşkesine gelen Üsküdar Yavuz Selim Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Program Başkanı olan Dr. Öğr. Üyesi Damla Yılmazoğlu tarafından SHMYO genel tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Sunum sonrasında öğrenciler Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek okulu laboratuvarları ve çalışma alanlarını gezdi.

Güney kampüs yerleşkesine gelen Pendik Ahmet Yesevi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine, Tercih Danışmanı Emirhan Gök tarafından Üsküdar Üniversitesi genel tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Sunum sonrasında öğrenciler Güney yerleşke içinde yer alan TV stüdyosu, kütüphane, laboratuvarlar ve çalışma alanları ile hobi alanlarını ziyaret etti.

Merkez yerleşkeye gelen Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Rowanda D. Ahmed ve Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) bölümünden Arş. Gör. Çağla Güney, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesini hakkında bilgilendirmede bulundu. Bilgilendirmenin ardından öğrenciler Merkez yerleşkede bulunan TV stüdyosu, kütüphane, kitap cafe ve laboratuvarlar ile çalışma alanlarını gezdi.

Üsküdar Üniversitesi Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Birimi tarafından 26 – 27 Aralık tarihleri arasında düzenlenen tanıtım etkinliklerine katılan, Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi öğrencilerine, Tıp Öğrencilerimiz tarafından Tıp Fakültesi sunumu yapıldı. Verimli geçen sunumun ardından öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.

İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Emre Tandırlı, 29 Aralık tarihinde Zeynep Kamil MTAL öğrencilerine “Dijital Bağımlılık” başlıklı bir seminer gerçekleştirdi. Öğrenciler seminere yoğun katılım sağladı. İnteraktif bir şekilde gerçekleşen seminer çözüm önerileri ve örneklerle zenginleştirilmesi öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Adayların yoğun ilgi gösterdiği sunum ve seminer programının ardından Üsküdar Üniversitesi Eğitim Kurumları ve Rehberlik Hizmetleri Birimi uzmanları tarafından öğrencilere bölümlerle ilgili iş imkanları, alınan dersler, staj olanaklarına dair bilgi verildi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)