Türkiye’nin en çok tercih edilen bölümlerinden biri…

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından İlk ve Acil Yardım Bölümü öğrencileri için ‘Paramedik Mesleğinin Geleceği’ adlı etkinlik düzenlendi. Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke Emir Nebi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Ambulans ve Acil Bakım Teknikeri Paramedik Tolga Ayla katılım sağladı. Türkiye’nin bu alandaki ilk mezunlarından biri olduğunu dile getiren Ayla, her yıl 500 bin kişinin paramedik mesleğini tercih ettiğini söyledi. 

Ambulans ve Acil Bakım Teknikeri Paramedik Tolga Ayla, neden bu kadar fazla paramedik okuyan öğrenci olduğuna değinerek bu bölümden mezun olduktan sonra neler yapılabileceğini anlattı. Ayla; “Her yıl en az 500 bin öğrenci Paramedik Bölümünü tercih ediyor. Artık huzur evlerine de resmi olarak Paramedik profesyonlleri alınıyor. Bu mesleğimizin geleceği için çok önemli bir adım.” dedi.

‘Doktorlar dışında gerektiğinde ilaç verebilecek tek yetkiliyiz’

İnsanların hayatlarına dokunmanın farklı bir his olduğunu vurgulayan Ayla; “Biz paramedikler olarak hastaya en kısa sürede erişim sağlamalıyız. Türkiye’de tıp doktorları dışında gerektiğinde ilaç verebilecek tek yetkiliyizDevletin ve kamunun bizden istediği, hastaya karşı şefkat, hoşgörü ve anlayıştır.” ifadelerini kullanarak öğrencilere, “Başarmak ve yeteneklerinizi arttırmak zorundasınız, mesleğinizi en iyi şekilde icra etmek istiyorsanız merhametinizi asla kaybetmeyin.” önerisinde bulundu.

Öğrencilerle yapılan soru cevabın ardından Tolga Ayla’ya teşekkür belgesi takdim edildi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)