Doç. Dr. Mesut Karahan TÜSEB Çalıştayına katıldı

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı tarafından 10 Aralık 2022 tarihinde Ankara’ da düzenlenen (TÜSEB) Birinci Olağan Proje Destek ve Geliştirme Çalıştay programına Üsküdar Üniversitesini temsilen Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mesut Karahan katılım sağladı.

Ankara’da düzenlenen çalıştayda Türkiye’nin tüm bölgelerinden gelen akademisyenler TÜSEB'in faaliyet ve hizmetlerinin iyileştirmesi sürecine katkı sağlamak için çalışmalar gerçekleştirdi.

Üsküdar Üniversitesi SHMYO Müdürü Doç. Dr. Mesut Karahan TÜSEB tarafından yapılan daveti büyük bir mutlulukla karşılayıp, düzenlenen projeler hakkında görüş dile getirme şansı bulduğu için mutlu olduğunu ifade etti. Doç. Dr. Karahan; “TÜSEB ve bizleri buluşturan ortak duygunun, katma değeri olan yüksek teknolojili ürünler geliştirmek, AR-GE ve inovasyona gereken değeri vermekti. Bunun yolu da farklı kurumların birliği ile yürütülebilecek iş birlikleri ve multidisipliner AR-GE projeleri hazırlamaktan geçmektedir. Bu projeler sonunda üretilen bilimsel yayınların, patentlerin, faydalı model, tasarım ve marka gibi değerlerin, gelişmiş ülkelerin kalkınmalarına etkilerini hepimiz yakından takip etmekteyiz. Bizler bu çalıştaya katılırken TÜSEB'in vizyonuna ve çalışma politikasına; akademik tecrübelerimizden ve değerlerimizden daha fazla neler sunabiliriz diye bir aradayız. Proje oluşturmak, onu bir sonuca ulaştırabilmek ve ülkemizde faydalı bir ürüne dönüştürebilmenin yolunun açılmasına yönelik adımların atıldığı ve güçlü fikirlerin buluştuğu bir çalıştay gerçekleşti. Bunun yanı sıra firmaların, akademisyenlerin, öğrencilerin ve yerel anlamda tüm paydaşların refahına yönelik neler yapılabilir ve projelerin daha iyi nasıl değerlendirilebileceği en çok eğildiğimiz noktalar arasında yer almaktadır. Proje yönetimi çalıştayının düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederim, tüm kalbimle eklemek isterim ki TÜSEB ülkemize bilimsel yönden çok daha güzel gelişmelerle destek sağlamaya devam edecektir.” dedi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)