TRT’nin başarılı yönetmeni iletişim öğrencileriyle buluştu

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından ‘Bir Rüya Gördüm Belgeseli Gösterimi & Yönetmenlerle Söyleşi’ etkinliği gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğr. Gör. Zafer Sevener’in üstlendiği etkinliğe TRT Yönetmeni Burcu Esenç konuk olarak katılım sağladı. 

 

 

Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke Fuat Sezgin Konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte katılımcılara ‘Bir Rüya Gördüm’ belgeseli gösterimi gerçekleştirildi.

“Kaynaklarını kendimizin bulduğu bir projedir”

TRT Yönetmeni Burcu Esenç, ‘Bir Rüya Gördüm’ belgeselinin bağımsız bir proje olduğuna dikkat çekti. Esenç; “Bir Rüya Gördüm belgeseli bağımsız bir projedir. TRT’de çektiğimiz bir proje değil. Kaynaklarını kendimizin bulduğu, Cantekin Cantez ile beraber yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığımız bir proje. Bir millet dilini nasıl kaybeder düşüncesinden yola çıkılarak hazırlanan bir eser. Bir sürgün toplumu hikâyesi vardır ve o sürgün toplumu hikâyesini insanlar birbirlerine aktarmazlar. Çünkü onlar şuna inanırlar, Ruslar tarafından ana vatanlarından kovuldular, Türkiye’ye geldiler. Artık Türkiye ana vatanları ve burada yaşamaya devam ettiler.” şeklinde konuştu.

“Tüm mesele hikâyemizi bulmak” 

Gençlere sinema sektörüne yönelik tavsiyelerde bulunan Esenç; “Para, bir belgeselcinin önünde hiçbir zaman bir engel değildir. İmkânsızlık belgeselcinin önünde bir engel değildir. Kamerasının olmaması bir engel değildir. İmkânsızlık bizi durdurabilecek bir şey değildir. Belgesel bir tutkudur. ‘Bir Rüya Gördüm’ belgeseli birçok ödüle layık görüldü. Boston Film Festivalinde ve dünyada gerçekleştirilen birçok festivallerden ödüller aldı. Türkiye’de Kayseri’ de düzenlenen Altın Çınar Film Festivalinde birinci oldu. Antalya Altın Portakal Film Festivaline katıldı. Tüm mesele hikâyemizi bulmak ve hikâyemizin peşinden gitmek. Hayatın her noktasında olduğu gibi bir şeye sahip çıkmak istiyorsak bunun tek çözümü okuyup araştırmaktır.” dedi.

“Sinema aşkının önündeki engel az okumamızdır”

 Burcu Esenç, iletişim bilimlerine dikkat etmemenin bir engel olduğundan bahsetti. Esenç; “Belgeselci tanıktır. Tanıklıkları hayata geçirir. Biz araştırmaya başladıkça kapılar bize açıldı. Sinema aşkının önündeki engel az okumamızdır. İletişim bilimlerine dikkat etmememiz bir engeldir. Biz iletişim bilimleri denen sosyal bilimin çok önemli bir kısmını oluşturuyoruz. Teknik çok önemli ama o tekniği anlamlandırabilmek için bilgiye ihtiyacımız var. O yüzden şanslısınız ki iletişim fakültesi okuyorsunuz. Çalışmaktan hiç vazgeçmeyin çünkü okumak ve çalışmak bizim mesleğimizin sırrıdır.” şeklinde konuştu.

Etkinlik katılımcılarının sorularının cevaplandırılması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)