Sokağın Kalıcı Sakinleri: Evsizler…

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Barış Erdoğan’ın moderatörlüğünü üstlendiği, Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Kulübü ve Sosyoloji Bölümü iş birliğinde 2022-2023 Akademik Yılında gerçekleştirilmesi planlanan ‘Gündelik Yaşam Sosyolojisi’ dizisi, “Toplumun Görünmeyen Yüzü: Evsizlik” adlı etkinlik ile başlatıldı.

Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke Fuat Zengin Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, ‘Çorbada Tuzun Olsun Derneği’ Başkanı Prof. Dr. Ahmet Türker, Sosyoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nihan Kalkandeler, Psikoloji Bölümü Öğr. Gör. Murat Otoğlu konuşmacı olarak katılım sağladı. Sosyoloji Kulübü öğrencilerinden Halenur Demir’in takdim konuşmasının ardından, Prof. Dr. Barış Erdoğan açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Barış Erdoğan açılış konuşmalarında evsizliğin, psikolojik, sosyolojik, ekonomik ve politik yönleri olan bütünlüklü ve derin toplumsal bir sorun olduğunun altını çizdi.

Panelin ilk konuşmasını Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Dr. Ahmet Türker gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ahmet Türker: “devlet ve sivil toplum kuruluşlarının arasında kurulan iş birliklerinin ve evsiz bireylerin toplumsallaşmasına yönelik olarak üretmeyi hedefleyen çözüm önerilerinin ne kadar önemli olduğunu” ifade etti.

Dr. Öğr. Üyesi Nihan Kalkandeler evsizliğin sosyolojik yönlerine değindiği konuşmasında birey ve toplumu bağlayan insan hakları çerçevesinde evsizlik sorununa uluslararası platformlarda çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Etkinliğin son konuşmacısı Öğr. Gör. Murat Otoğlu ise bireyin evsiz kalmasının psikolojik yönlerinden bahsettiği konuşmasında her geçen gün tüm dünyada artar evsiz sayısının önemine dikkat çekti.

Etkinlik, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)