Ortopedik Protez Ortez programı mesleki gezilerine devam ediyor

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ortopedik Protez Ortez Programı öğrencileri, Ortopedik Protez Ortez Programı Başkanı Öğr. Gör. Kübra Akkalay öncülüğünde

Üsküdar Üniversitesi Ortopedik Protez Ortez önlisans öğrencilerinin mesleki tecrübelerine katkı sağlaması amacıyla ROBOTEL Türkiye vakfına gezi düzenlendi. Toplamda bir saat süren gezi süresince ROBOTEL Türkiye Vakfı kurucularından Serdar Okumuş öğrencilere derneğin kuruluş aşamaları ve faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

ROBOTEL; Türkiye el ve parmak protezi ihtiyacı duyan bireylere özellikle çocuklara 3 boyutlu yazıcılarla kişiye özel üretilmiş, ekonomik ve kullanılabilir mekanik ellerin ücretsiz paylaşıldığı bir sivil toplum kurumudur.

Gönüllük esasına sahip olan kurum 18 yaş altı çocuklara ücretsiz mekanik el yaparak onların sosyal ve eğitim alanında sağlıklı akranları gibi olmalarına katkı sağlamaktadır. Gönüllü çalışma grubuyla Türkiye’de özellikle çocuk protez hastalarına kullanılabilir mekanik el yapımı sağlanmaktadır.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)