“Dijital Tasarım Prensipleri” konuşuldu

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. And Algül moderatörlüğünde “Dijital Tasarım Prensipleri” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe konuk olarak Minus99 Görsel Tasarım direktörü, Kaan Yurtbaşı katılım sağladı.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. And Algül moderatörlüğünde online yapılan, “Dijital Tasarım Prensipleri” etkinliği öğrenciler ilgiyle takip etti.

“Tasarımlarımızda içgüdüsel olarak denge yaratmaya çalışıyoruz”

Üniversite kültürü dersi kapsamındaki etkinliğin konuğu olan, Minus99 Görsel Tasarım direktörü Kaan Yurtbaşı, tasarımda tutarlılığın öneminden bahsetti. Yurtbaşı; “Tasarımda tutarlılık elementlerin aynı şekilde görünmesini ve aynı şekilde davranmasını sağlamakla ilgilidir. Sürdürülebilirlik düşüncesini kullanarak tasarımlar ortaya koymamız gerekiyor. Tutarlılıktan bahsetmek gerekirse aslında tutarlılık dediğimiz şey de sayfa içerisindeki yerleşimlerin, tonların, metinlerin görünüm his olarak birbirine yakın halde olması gereklidir. Burada başka sayfalarda başka çeşitlerde örneğin bir sayfada bir butonu köşeli yaptım diğer sayfada yuvarlak yapmak istiyorum gibi bir şey söz konusu bile olamaz. O yüzden her sayfada ya da her alanda, herhangi bir şeyde bu bir markada olabilir. Tutarlılık oldukça önemlidir. Tasarımcı olarak aslında tasarımlarımızda göze hoş gelmesini sağlamak için içgüdüsel olarak denge yaratmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Tasarımda kontrast çalışmalarının göz ardı edilmemesi gerektiğini özellikle vurgulayan Yurtbaşı; “Tasarımda kontrastı göz ardı etmemek gerekiyor. Hedefe odaklı, kullanıcıları iyi yönlendirecek şekilde kontrast çalışmalarımızı yapmamız gerekiyor.” dedi.

Etkinlik soru – cevap kısmının tamamlanması ile sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)