‘Sağlık Çalışanlarının Güvenliği’ birçok yönüyle kitaplaştırıldı…

Üsküdar Üniversitesinin desteğiyle “Sağlık Çalışanlarının Güvenliği” isimli eser Nobel Tıp Kitabevi Yayınlarından çıktı. Esere Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan başta olmak üzere birçok öğretim üyesi katkı sağladı. 

Alanında uzman otuzu aşkın akademisyenin katkı sağladığı eserin ders kitabı alanında önemli bir açığı kapatacağı tahmin ediliyor.

Esere Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan kitap bölümü ile katkı sağlarken; Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haydar Sur yazar ve editörler arasında yer aldı.

Ayrıca İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Rüştü Uçan ve  İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Öğr. Gör. Ali Orhan Karacığan ile Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayhan Özşahin, Sağlık Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Müge Ensari Özay ve Üsküdar Üniversitesi Kariyer Merkezi Yönetici Yardımcısı Doktorant Gülçin Eren kaleme aldıkları bölümler ile kitaba katkı sağlayan isimler arasında bulunuyor.

Eser sağlık çalışanlarının sağlığı konusunu mercek altına alıyor

“Sağlık Çalışanlarının Güvenliği” kitabının editörlüğünü Prof. Dr. Haydar Sur, Doç. Dr. Tunçay Palteki ve Dr. Öğretim Üyesi Gülay Yazıcı üstlendi. Eserde sağlık hizmetlerinin taşıdığı risklerin türü ve boyutu ortaya konularak bu risklerden korunma yöntemleri ifade ediliyor. Ders kitabı olarak okutulması da mümkün bir kitap olan eserde, sağlık çalışanlarının iş yaşamında biyolojik, kimyasal, ergonomik, fiziksel, ruhsal ve sosyal birçok tehlikelere maruz kaldığı ifade ediliyor.

Otuzu aşkın yazarın kitap bölümü kaleme alarak katkı sağladığı eserde, sağlık hizmeti ortamının sağlık çalışanlarının “öz sağlığını” yok eden bir mekanizmaya dönüşebildiği ifade ediliyor.

Nobel Tıp Kitabevi Yayınlarından çıkan eser raflarda.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)