Wikimedia Vakfı 2024 seçimlerine hazırlanıyor…

Wikimedia Vakfı, 2024 yılında gerçekleştirilecek mütevelli heyeti seçimleri için bir araya geldi. Paris’te gerçekleştirilen toplantıda Üsküdar Üniversitesi Dijital Teknolojiler ve Yazılım Daire başkanı Hakan Özdemir, Wikimedia Vakfı Mütevelli Heyeti Seçim Kurulu üyesi olarak yer aldı. Toplantıda seçim koşulları, kararlar ele alındı.

Dünyanın en çok ziyaret edilen web sitelerinden biri olan Wikipedia’nın arkasındaki güç olan Wikimedia Vakfı, mütevelli heyeti seçimleri için toplandı.

Toplantıya Üsküdar Üniversitesi Dijital Teknolojiler ve Yazılım Daire başkanı Hakan Özdemir, Wikimedia Vakfı Mütevelli Heyeti Seçim Kurulu üyesi olarak katılım sağladı.

17-18 Kasım Tarihlerinde Paris’te gerçekleştirilen toplantıda 2024 yılında yapılacak mütevelli heyeti seçimleri için uygulanacak seçim koşulları tartışıldı, bir takım kararlar alındı. 

Hakan Özdemir: “Bu yapının bir parçası olmak Ülkemiz adına gurur verici”

Seçim kurulu üyesi olarak Türkiye’den Wikimedia yapısının bir parçası olmanın kendisi ve ülkesi için gurur verici olduğunu ifade eden Özdemir, çalışmaların kendisini çok heyecanlandırdığını ifade etti. Wiki ailesi olarak Türkiye’deki çalışmaları önemsediklerini kaydeden Özdemir, 21-23 Ekim tarihleri arasında Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde Dünyanın 10 ülkesinden ve özerk bölgesinden Türk dilleri konuşan gönüllüleri İstanbul’da buluşturarak Wikidata İstanbul 2022 Vikiveri Konferansını başarıyla gerçekleştirdiklerin de belirtti.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)