‘Atina Okulu Köşesi’ Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesinde açıldı

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Emre Tandırlı tarafından gerçekleştirilen, İtalyan ressam Raffaello Sanzio’nun fırçasından ‘Atina Okulu Köşesi’, Güney Yerleşke A blokta bulunan yemekhane katında açıldı.

Prof. Dr. Emre Tandırlı: “Çabamız, öğrencilerimizin ilham almaları ve daha iyi olmaları yönünde”

Prof. Dr. Emre Tandırlı: “1997 yılında tarafımca üniversitedeyken ahşap üzerine yapılan bu tablo 2019 yılında restorasyon yapıldı. Şimdi okulumuzda sergilenmek üzere öğretmenler günü vesilesiyle açılışı yapılmaktadır. Raffaello Sanzio tarafından 1509-1511 yılları arasında yapılan fresk, tabi ki tarihsel süreçin katmanları çerçevesinde pek çok bilim insanı ve felsefe insanını gözler önüne seriyor. Günümüz bilimine yön veren antik filozofların önemini vurgulayan bu tablo gençlerimizin, öğrencilerimizin bakarak ilham almaları ve daha iyi olmaları yönünde bir çabadır. Raffaello’nun resmettiği tablo sayesinde; Platon ve Aristoteles gibi hocalarımızın hocaları, öğretmelerimizin öğretmenleri olan bu figürleri barından ‘Atina Okulu Köşesi’ nin açılışı vesilesiyle öğretmenler gününü kutluyoruz.” şeklinde konuştu.