3. Biyomühendislik ve Genetik Günleri Gerçekleştirildi.

3. Biyomühendislik ve Genetik Günleri Gerçekleştirildi.Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Biyomühendislik ve Genetik Günleri bilimsel etkinliği gerçekleştirildi. Alanında çok sayıda akademisyenin konuşmacı olarak katıldığı programda Prof. Dr. Nevzat Tarhan, dünyada nörobilim alanında çalışmaların önem kazandığını söyledi. Tarhan, önceleri ilaç sanayi ağırlıklı giden biyomühendisliğin şimdi nöroteknoloji ve nanoteknolojiye yöneldiğini kaydetti.

Üsküdar Üniversitesi Biyomühendislik Kulübü’nün geleneksel hale getirdiği Biyomühendislik ve Genetik Günleri’nin 3’üncüsü katılımın yoğun olduğu bir programla gerçekleştirildi.

Nermin Tarhan Konferans Salonunda tam gün gerçekleştirilen programa Türkiye’nin farklı üniversitelerinden önemli akademisyenler konuşmacı olarak katılım sağladı.

Programın ilk konuşmasını Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan yaptı. Beyin davranış ilişkisine ilişkin katılımcılara önemli bilgiler veren Tarhan, bu alanda dünyada ilham verici gelişmelerin yaşandığını kaydetti. Sağlıklı ve sağlıksız beyin arasındaki farkları görüntüler eşliğinde anlatan Tarhan, psikiyatride neurobiofeedbacak kullanımına da dikkat çekti. Dünyanın nörobilim çalışmalarına önem verdiğini hatırlatan Tarhan bir dönem ilaç sanayi bağlamında çalışma gösteren biyomühendisliğin şimdi nöroteknoloji ve nanoteknoloji alanına yöneldiğini ifade etti.

Tarhan katılımcılara “Psikiyatrik Elektrofizyoloji Ne İşe Yarar” başlıklı sunum yaptı. Yaklaşık bir saat süren konuşmasında Tarhan, elektriksel beyin haritalamasının psikiyatride çok sıkıntısını çekilen ölçülebilirlik konusunda hastaya ve hekime önemli rahatlık sağladığını söyledi.

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Gültekin de Türkiye’de 75 mühendisliğin, bunların 25’in üzerinde Biyomühendisliğin olduğuna dikkat çekti. Biyomühendisliğin geleceği parlak bir alan olduğunu kaydeden Gültekin, bilimsel toplantılarda Üsküdar Üniversitesi’nin merkez olacağını söyledi.

Programda;

Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tunç Çatal; “Mikrobiyal Elektroliz Hücre Teknolojisi”

AROMSA Besin Aroma ve Katkı Maddeleri Şirketi’nden Mühendis Murat Yasa; “Kaliteli Mühendis İhtiyacı”

Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Selim Çetiner; “Küreselleşme Sürecinde GDO'lar ve Biyogüvenlik”

Koç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya ve Biyoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Kızılel; “Hücre Tepkisine Rehberlik Edecek Biyolojik Tabanlı Yumuşak Malzemeler”

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Safiye Sağ Erdem; “ Hesaplamalı Kimya Yöntemleri ve Akılcı İlaç Tasarımı”

Sabancı Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Koşar; “Hidrodinamik Kavitasyonun Biyomedikal Uygulamaları” başlığında birer sunum yaptı.

3. Biyomühendislik ve Genetik Günleri Gerçekleştirildi. 2 3. Biyomühendislik ve Genetik Günleri Gerçekleştirildi. 3 3. Biyomühendislik ve Genetik Günleri Gerçekleştirildi. 4