Üsküdar’da birçok kaynağa erişim imkanı…

Üsküdar Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Sinan Eker moderatörlüğünde “Kütüphane Kaynakları Kullanımı, Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında öğrenciler bilgilendirildi.

Üsküdar Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Sinan Eker moderatörlüğünde çevrim içi gerçekleştirilen etkinliğe Kütüphane ve Dokümantasyon Uzmanı Deha Üstün, Uğurcan Özkan, Üsküdar Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri katılım sağladı.

Deha Üstün: “Birçok kaynağa kütüphanemizde erişim sağlayabilirsiniz”

Kütüphane ve Dokümantasyon Uzmanı Deha Üstün, kütüphane portalına uskudar.edu.tr web sitesi üzerinden giriş yapılabileceğine ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Üstün; “Katalog taraması yaptığınızda birçok kaynağa kütüphanemizde erişim sağlayabilirsiniz. Üyelik bilgileriniz ile giriş yaparak üzerinizdeki kitapları görebilirsiniz. Kitap ayırabilir, üç gün içerisinde gelip alabilirsiniz. Rehberler kısmında ise tarama yapabilirsiniz. Web sitemizde canlı yardım kısmı var, oradan bize 7/24 ulaşabilirsiniz. Sosyal medya hesaplarımızı aktif kullanıyoruz oradan da bizlere ulaşıp istek ve taleplerde bulunabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

Uğurcan Özkan: “Kütüphanemizin veri tabanında gerçek terapilerden videolar var” 

Etkinliğe konuşmacı olarak katılım sağlayan Uğurcan Özkan, kütüphanede yer alan kaynaklara ilişkin de bilgi paylaşımında bulundu. Özkan;  “Kütüphanemizin birçok kaynağı var ve EBSCO veri tabanlarını kullanıyoruz. Birçok üniversiteden dergiler, makaleler veri tabanımızda mevcuttur. Dünyada en çok okunan dergilerden birçok kaynağa kullandığımız veri tabanları sayesinde erişim sağlayabiliyorsunuz. Aynı zamanda üniversite yayınevlerinden birçok içerik kütüphanemizde mevcut olarak bulunuyor. TÜBİTAK’ın Türkiye’de tüm üniversitelere sağladığı veri tabanını kullanıyoruz. Psikoloji bölümünde eğitim alan öğrenciler için gerçek terapilerden videolar sistemlerimizde bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Araştırma yapmak isteyen öğrencilere kütüphane kullanımının pratik adımlarının anlatıldığı etkinlik, katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)