‘Azot ve Oksijen İçeren Aktif Molekül Sentezleri’ ele alındı

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) tarafından Üniversite Kültürü dersi kapsamında “Azot ve Oksijen İçeren Aktif Molekül Sentezleri” konusu ele alındı. Zoom üzerinden gerçekleştirilen etkinliğe konuk olarak Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Öğr. Gör. Öznur Eyilcim katılım sağladı.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) tarafından Üniversite Kültürü dersi kapsamında gerçekleştirilen “Azot ve Oksijen İçeren Aktif Molekül Sentezleri” konusu öğrenciler tarafından ilgi gördü.

Azot ve Oksijen İçeren Aktif Molekül Sentezlerinden bahsedildi

Online gerçekleştirilen etkinliğe katılım sağlayan Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Öğr. Gör. Öznur Eyilcim; “Halka kapama reaksiyonu gerçekleştirilerek İmidazolin dört on bileşikleri sentezlenebilir. Bu reaksiyon ılımlı şartlarda ve bir yüksek verimle elde edilmiştir. Benzersiz kimyasal özelliklere sahip olmalarından dolayı aza- oksiallil katyonlar heterosiklik bileşiklerin eldesinde ara ürün olarak kullanırlar. Reaksiyondaki aktivitesinin fazla olması dolayısıyla bu katyonlar üzerine gerçekleştirilen birçok siklokatılma reaksiyonları vardır.” İfadelerini kullandı.

“Bu bileşikler aldehit ketonlarla elde edilebilir”

Konuşmasına İmidazolin dört on bileşikleri hakkında değerlendirmelerde bulunarak devam eden Öğr. Gör. Öznur Eyilcim; “İmidazolin dört on bileşikleri, 1908 yılında Henrik Bilz tarafından sentezleniyor. Geniş biyolojik aktivitist spektrumuna sahip bileşiklerdir. Mesela ısıtmaya karşı, Alzheimer’a karşı, diyabete karşı biyolojik etkenlerin olduğu literatürlerde rapor edilmiştir. Bu bileşikler aldehit ketonlarla elde edilebilir.” Şeklinde konuştu.

Etkinlik, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.