Kaynak kullanımında sıfır israf, tam tasarruf!

Küresel ölçekte azalan kaynakların verimli ve etkin kullanımı hassasiyetiyle hareket eden Üsküdar Üniversitesi’nin akademik, idari ve uzman kadrosu ile öğrencileri her alanda tasarrufu ilke ediniyor. Üsküdar Üniversitesi şimdi de yemeklerde israfın önüne geçmek üzere hazırladığı uyarıcı levhalarla bu bilinci yaygınlaştırmayı hedefliyor. Yemekhanelere asılan “Yiyeceğin Kadar Al, Aldığını Da Ye” yazıları bu bağlamda dikkat çekerken, farkındalığı da oluşturuyor.

Üsküdar Üniversitesi geçtiğimiz günlerde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından enerji tasarrufuna dikkat çekmek için “İşte, Evde, Yolda, Enerji Verimliliği!” başlıklı kitapçık çalışması yayımlamış  ve kurallara uymayı üniversitelerden istemişti.

Üsküdar Üniversitesi de 1 ay önce yerleşkelerinde eylem planına hayata geçirerek hızlıca uygulamaya koymuştu. Enerjinin etkin kullanılması, israfın önlenmesi, enerji maliyetinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi, enerji kaynağı ile enerji kullanımı verimliliğinin artırılması ve çevrenin korunmasının hedeflendiği çalışmaya ek olarak Üsküdar Üniversitesi şimdi de yeni bir çalışma başlattı. 

Üsküdar Üniversitesinden Tasarruf Önlemlerine bir yenisini ekledi

Enerji Verimliliği konusunda aldığı önlemleri hayata geçiren Üsküdar Üniversitesi şimdi de yemekhanelerde meydana gelebilecek yemek israfını önlemek, öğrencileri, akademisyenleri ve idari personelleri bilinçlendirmek amacıyla üzerinde “Yiyeceğin Kadar Al, Aldığını Da Ye” yazılı görselleri kampüs yemekhanelerine asarak yemek israfının önüne geçmeyi amaçlıyor.

Üsküdar Üniversitesi, NPİSTANBUL Hastanesi ve Tıp Merkezlerinin tüm yemekhanelerine asılan görseller oluşabilecek yemek israflarını en aza indirmeyi amaçlıyor. Yemekhanelere asılan görseller öğrencilerin, akademisyenlerin ve idari personellerin yemek alırken bilinçli bir tüketici olmalarına imkân sağlıyor.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)