Pandemi Sonrası Tasarımın ‘Yeni’ Geleceği konuşuldu

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından “Pandemi Sonrası Tasarımın ‘Yeni’ Geleceği” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe konuk olarak İletişim Tasarımcıları Meslek Kuruluşu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dağ katılım sağladı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programın moderatörlüğünü ise Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. And Algül yaptı.

Çağımız tasarımcılarının en büyük hastalığı: CTRL+Z

Online gerçekleştirilen programın konuğu olan İletişim Tasarımcıları Meslek Kuruluşu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dağ, kontrol mekanizmalarının tasarımcılardan bir başkasına geçmiş olduğundan bahsetti. Dağ; “En nihayetinde yaptığımız şey iletişim kurmaksa iletişimin tüm çıktı ve girdilerini bilmek zorundayız. Çağımızın tasarımcılarının en büyük hastalığı ‘CTRL+Z’ bu çıktı kavramının yeniden ve yeniden üretebilme kolaylığına yol açmıştır çünkü kontrol mekanizmaları tasarımcılardan bir başkasına geçmiş durumdadır.” şeklinde konuştu.

“Pandemiyle dijitalleşme hayatımıza daha fazla girdi” 

Dijitalleşme sürecinin pandemiyle birlikte hayatımıza daha fazla girdiğini belirten Hakan Dağ; “Üzerinde uzun zamandır çalıştığım aslında tasarım trendlerinin yıllar içerisindeki değişimleri üzerine çalışıyordum ancak pandemiyle birlikte dijitalleşme sürecinin hayatımıza daha fazla girdiğini gördük. Şu anda aramızda uzun kilometreler olmasına rağmen sizlerle bir sınıf ortamındaki gibi bir şeyler paylaşabiliyoruz. Aslında belki de pandeminin en büyük kazançlarından biri de Zoom oldu.” ifadelerini kullandı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)