Sağlıkta Yeni Akademik Yıl Oryantasyonu Tamamlandı

Üsküdar Üniversitesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) oryantasyon programları yapıldı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nuri Bingöl ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mesut Karahan’ın katıldığı oryantasyon programında Üsküdar Üniversitesinde faaliyet gösteren direktörlükler ve daire başkanlıkları öğrencilere yeni eğitim, öğretim yılında eğitim ve gelecek hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

Sağlık Bilimleri Fakültesi oryantasyon programı NP Sağlık Yerleşkesinde gerçekleştirilirken, SHMYO oryantasyon programı Çarşı Yerleşkede yapıldı.

Doç. Dr. Mesut Karahan: “Üniversite aktif ve sosyal olmanızı istiyoruz”

Üniversitede sosyalleşmenin ve projeler yapmanın önemine değinen Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mesut Karahan; “Derslerinizi takip edin, devam zorunluluğuna özen gösterin, üniversitemizin tüm imkanlarından faydalanın kişisel gelişiminiz için fırsatları güzel değerlendirmenizi öneriyorum. Biz sizin sosyalleşmenizi de istiyoruz. Kulüplere üye olun, aktif olun.” dedi.

Kurumsal İletişim Etkinlik Yöneticisi Dağhan Işık Sosyal Medyanın önemine değindi. Işık; “Yaptığımız organizasyon ve etkinlikleri web sitesinden duyurduğumuz gibi sosyal medya hesaplarımızdan da duyuruyoruz, bu neden ile sosyal medya hesaplarımızı mutlaka takip etmenizi öneriyorum.” dedi.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Sinan Eker, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Hakkında hazırlanan tanıtım filminde, yerleşkelerdeki kütüphaneler, elektronik kaynaklar ve kitap ödünç alma hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Öğrenci İşleri Daire Başkanı Cumhur Bakır, öğrencilerin devam durumu, sınav notları, ders kayıt işleri, muafiyet talep sonuçlarını öğrenci bilgi sistemi üzerinden kontrol edebileceklerini dile getirdi.

Bilgi Teknolojileri Uzmanı Erdal Özdek, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Hakkında hazırlanan tanıtım filminde, öğrencilere her yerleşkede kullanımına sunulduğu internet hizmeti, öğrencilere verilen e-posta adresleri, dersliklerde olan akıllı tahtalar, bilgisayar laboratuvarları hakkında öğrencilere bilgilendirme yaptı.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Demir, 17 Ekim itibarıyla öğrenci kulüpleri başvurusu ve kısmi zamanlı çalışma bursu başvuruları olacağını dile getirdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)