2022-2023 Akademik Yılı Öğrenci Oryantasyon Programları Devam Ediyor…

Üsküdar Üniversitesi akademik ve idari kadronun katılımıyla öğrencilere yönelik gerçekleşen oryantasyon programlarına devam ediyor. Tıp ve Diş Hekimliğinin ardından İletişim Fakültesi ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi oryantasyon programı gerçekleştirildi. Üsküdar Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren daire başkanlıkları ve direktörlükler, Üsküdar Üniversitesine yeni kayıt yaptıran öğrencilere yeni eğitim yılı öncesi bilgilendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Yazma ve konuşmanın içinin dolu olması başarıya götürür”

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör yeni başlayan öğrencilere bilgilendirmelerde bulundu. Öğrencilerin yol haritalarını bugünden itibaren çizmeye başlayacaklarından bahseden Güngör; “Yavaş yavaş nasıl bir gelecek istediğinizi kafanızda biçimlendirmeye başlamalısınız çünkü İletişim Fakültesi okumak hem çok keyifli ve heyecanlı hem de belirsizliklerle doludur. İletişim alanının çok fazla açılımı vardır. Artık dünyanın gidişatı iletişim teknolojileri üzerine kuruludur. Dolayısıyla ilgi alanınız doğrultusunda bilgilenmemize yön verelim. O ilgileriniz doğrultusunda kendinizi geliştireceğiniz bir programı kendimize uygulayalım. Burada sizlere yoğun bir eğitim vereceğiz ancak burada dersliklerde alacağınız bilginin aktif hale gelmesi, o bilginin hayata geçmesi, o bilginin sizin geleceğiniz için çok somut ve anlamlı projelere dönüşmesi sizin kendiniz için yapacağınız yol haritasıyla çok ilişkilidir. Bugünden itibaren hayaller kurun. Bu hayallerin somut karşılıkları sizin gelecek projeniz olmalıdır. İletişimin hangi alanında olursanız olun düşünmek, analiz etmek, uygulamak, sorgulamak, eleştirmek, yazmak, konuşmak bizim işimiz. Ancak o yazma ve konuşmanın içinin dolu olması ancak başarıya götürür. Yazma ve konuşmanın da içinin dolu olabilmesi için bilgi ile donanmanız lazım. İşte bunun içinde okumamız bunun için düşünsel derinlik elde etmemiz yine bunun içinde gayret sarf etmemiz gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

“Donanımlı olabilmek için bugünden çalışmak gerekiyor”

Üniversite yıllarının kendimizde yatırım yapmamız gereken önemli yıllar olduğundan bahseden Prof. Dr. Nazife Güngör; “Üniversite hayatı bundan önceki okul hayatımızdan farklıdır. Burada sadece derslerden başarılı olmak değil aynı zamanda projelere katılmak birtakım etkinliklerin içinde yer almak da önemlidir. Sosyokültürel etkinliklerin içerisinde yer almak, onlara dahil olmak sizi geleceğe hazırlayacak. Dolayısıyla her anınızın dolu dolu olması gerek. Benim size somut önerilerimden biri kesinlikle en az bir yabancı dil öğrenin, somut önerilerimden bir diğeri ise Türkçeyi lütfen iyi kullanmaya çalışalım. Bunlar içinde bugünden çalışmak gerekiyor. Aynı zamanda sosyokültürel etkinlikler içerisinde yer almakta sizleri geleceğe hazırlayacaktır. Ne kadar çok sektörle tanışırsanız o kadar çok sektör işleyişiyle ilgili bilgi alırsınız hem size staj olanağı sağlarlar. Her birinizin bir şekilde staj yapmasını istiyoruz. Bu süreçte kararınızı verirsiniz. Bu 4 yılın sonunda yol haritanız hemen hemen biçimlenmiş olur.” dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çerezci; “Sevgili öğrenciler hepinize yeni eğitim öğretim yılının başarılı geçmesini temenni ederek sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Burada yapacağımız bilgilendirme faaliyeti sizler için çok yararlı olacak. Sizlere aydınlatıcı bilgiler vereceğiz. Şunu da belirtmek isterim, üniversitemizin kendine has STİX adı verilen bir platformu var. Bu platformda sizler hocalarınıza ulaşabiliyorsunuz. Benim size tavsiyem herhangi bir sorunuz olunca öncelikle danışmanınıza gitmenizdir. Bizler de dekanlık olarak sorunlarınıza çözüm bulacağız. Gelecek yıllarda da en güzel şekilde donanımlı olarak üniversitemizde bu bilgileri kazandıktan sonra mesleğinizde başarılı olmanız temennisiyle hepinize tekrardan başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kurumsal İletişim Daire Başkanı Tahsin Aksu üniversitenin resmi sosyal medya hesapları ve web sitesini öğrencilerin takip etmesini önerirken birçok daire başkanı da kendi birim ve işleyişlerine ilişkin bilgi aktarımında bulundu.

Oryantasyon programları hafta boyunca devam edecek.