Üsküdar İletişim Akademide ilk sırada

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri AD World Scientist Rankings 2023 sıralaması sonuçlarında önemli bir başarıya imza attı. İlk sırada Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör yer alırken, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan ve Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal da ilk 10’da yer aldı. 

Prof. Dr. Nazife Güngör 1’inci sırada!

Atıf ve yayın sayısına göre Google Akademik verilerini esas alarak sıralama yapan AD World Scientist Rankings 2023 sıralama sonuçları paylaşıldı. İletişim alanında kuramsal çalışmalarıyla dikkat çeken Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör, AD World Scientist Rankings 2023 dizinde Gazetecilik ve Medya alanında Türkiye'de 1’inci sırada yer aldı.

Prof. Dr. Süleyman İrvan ve Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal Türkiye’de ilk 10’da…

Aynı şekilde AD World Scientist Rankings 2023 dizinde İletişim alanında, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan ve Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal da önemli başarı göstererek Türkiye’de ilk 10’da yer aldı.

Birçok alanda Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesinden 62 farklı akademisyen AD World Scientist Rankings 2023 sıralama dizininde yer aldı.

AD World Scientist Rankings Nedir? 

AD World Scientist Rankings sıralama sonucu belirlenirken, H indeks, i10 indeks ve atıf sayısını baz alarak, toplam ve son beş yıldaki üretkenlik katsayısı ve aynı zamanda bilim adamlarının üniversite, bölge, dünya, temel alan ve branşlardaki sıralama ve değerlendirmelere yer veren söz konusu raporlar yeni bir çalışma olmasına rağmen, bilim dünyasında büyük bir ilgi görüyor.

200'e yakın ülke ve 10.000'den fazla üniversite verilerinin olduğu çalışma; Tarım ve Ormancılık, Sanat, Tasarım ve Mimarlık, İşletme ve Yönetim, Ekonomi ve Ekonometri, Eğitim, Mühendislik ve Teknoloji, Tarih, Felsefe, İlahiyat, Hukuk / Hukuk ve Hukuk Çalışmaları, Tıp ve Sağlık Bilimleri, Doğa Bilimleri ve Sosyal Bilimler ve bu ana kategorileri destekleyen 226 alt dalı kapsıyor. Çalışma, üniversitelerin bilimsel partner bulma, bilimsel işbirliği çalışmalarına önemli katkılar sağlıyor. İndekslerin en kabul göreni H indeksi olarak biliniyor. Hindeksinin yüksek olabilmesi için, bir akademisyenin hem çok sayıda makale yayınlaması hem de makalelerine çok sayıda atıf yapılması gerekiyor.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)