Üsküdar Üniversitesinde Springer Nature Yazar Çalıştayı Düzenlendi

Üsküdar Üniversitesi’nde Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Springer Nature Çalıştayı, Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Çalıştayın konuğu Springer Nature Şirketi Lisans Yöneticisi Selin Şencanlı oldu. Şencanlı, “Akademik Yazar Çalıştayı” konusunda önemli bilgileri katılımcılarla paylaştı. 

Spring Nature Yazar Çalıştayı yoğun ilgi gördü

Uluslararası dergilerde yayın yapmak için izlenmesi gereken yolları konu alan çalıştay; akademisyenlere, doktora öğrencilerine, yüksek lisans öğrencilerine ve akademik plan yapan lisans öğrencilerine yönelik gerçekleştirildi.

“Basit bir biçimde izah edemiyorsanız yeterince iyi anlamamışsınız demektir’’

Doğru bir makale yayının da gerekli olan temel özelliklere değinen Şencanlı; “İyi bir makale yazmak için okunabilirliği artırmak ve etkili bir iletişimci olmak gerekiyor. Etkili iletişimci olmanın önemine vurgu yaparsam basit anlatmadığınız her şey gelir sizin hayatınıza bir şekilde dolanır. Einstein’ın, ‘basit bir biçimde izah edemiyorsanız yeterince iyi anlamamışsınız’ demektir sözünü hatırlatmak isterim.” dedi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)