Üsküdar Üniversitesi Akademisyenleri Türk Cumhuriyetlerinden Gelen Misafir Öğrencilere Konferans Verdi

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sırrı Akbaba ve Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı ile İpek Yolu Vakfı iş birliğinde Uluslararası Yaz Eğitimi Etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlenen “Türkiye’den Yedi Kıtaya” adlı konferans gerçekleştirildi. Etkinliğe çoğunluğu İlahiyat Fakültesi öğrencisi olan Kırgızistan ve Kazakistanlı  öğrenciler katılım sağladı.  

Misafir Öğrenciler Ülkelerini Puanladı

Şehit Adil Büyükcengiz Anadolu İmam Hatip lisesinin konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr Sırrı Akbaba öğrencilere Türk Topluluklarının Psikososyal Görünümleri” başlıklı bir konuşma yaptı.  Misafir öğrencilerden  kendi ülkelerinin kültürel, eğitim, ekonomi, siyasal, coğrafi özelliklerine 1 ile 10 arası bir not vermelerini isteyen Akbaba, konuya Emperyalistlerin Kimliksizleştirme Girişimleri örneklerini anlatarak dikkat çekti. Prof. Dr. Sırrı Akbaba konuşmasında son olarak Türk toplumlarının ortak değeri olan aksakal heyeti (danışma meclisi) bağlamında Farabi ve İbn Sina’nın görüşlerinden hareketle kazanmamız gereken fazilet ve erdemleri vurguladı.

“Çağımızda Bilgi, Ekonomik ve Sosyal Bir Güç Haline Geldi”

Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı ise “Bilgi Toplumu ve Türk Dünyası” adlı konuşmasında bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelerin çağımızda bilgiyi ekonomik ve sosyal bir güç haline getirdiğini dile getirdi. Nüfusun çok büyük kısmını gençlerin oluşturduğu ve genç bir işgücü potansiyeline sahip olan Türk Cumhuriyetleri’nin durumunun özel bir önem arz ettiğini belirten Süleymanlı; “Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’nin iktisadi gelişimlerinde sahip oldukları beşerî sermaye potansiyelinden faydalanabilmeleri için öncelikle bu durumlarını korumaları ve geliştirmeleri gerekmektedir. Bu bağlamda Türk Cumhuriyetleri, bilgi toplumuna dönüşüm sürecindeki önceliklerini belirlemek ve atılması gereken adımları tanımlamak durumundadır” şeklinde konuştu.

Konferans, misafir öğrencilere Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın “Bilinçli Genç Olmak” kitabı hediye edildi. Program hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)