Sağlık Bilimleri Fakültesi taşınma öncesi kapanış etkinliği düzenlendi

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenleri, Çarşı yerleşkede beraber geçirecekleri son gün için bir araya geldi. Yeni dönem itibariyle Np Diş ve Sağlık Yerleşkesinde eğitime devam edecek olan Sağlık Bilimleri Fakültesi, akademisyenleriyle beraber dönem sonu kapanış etkinliği düzenlendi. Bölüm hocalarının bir araya geldiği etkinlikte, herkes yeni yerleşkeye geçiş süreci ve dönem sonu kapanışı hakkında duygu ve düşüncelerini paylaştı.  

Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin: “Bir arada olunca Sağlık Bilimlerinden çok fazla bilimsel çalışmalar çıkıyor”

Sağlık Yerleşkesi bahçesinde gerçekleştirilen buluşmada Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin tüm akademisyenlere özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti. Ertekin; “Sevgili arkadaşlar iyisiyle kötüsüyle, zorluklarıyla, kolaylıklarıyla bir dönemi toparladık. Bir de tabi çarşıdan ayrılmak da çok kolay bir şey değil. Çarşının ayrı bir ruhu vardı ama malum her yerde verilen görevi de yaparız. Hep böyle koşturmayla bir arada olduk bu sefer hiç değilse en azından yüzümüzü görüp, birbirimizle iki kelime kelam edecek bir ortam olsun istedik. Bunun planlanmasında arkadaşlarımdan öneri geldi, Tuğba Hanım sağ olsun çok uğraştı. Bir arada olalım istedim. Ben sizlerle bir arada olduğumuz için hep böyle koşturma dışında çok memnun oldum ve çok keyif aldım. Yukarda tabi daha önce hiç çalışmadığımız, ilk defa çalışacağımız bir düzen olacak. Ben bu görevi devraldıktan sonra bütün hocalarımdan çok destek aldım. Gösterdiğiniz özverili çalışmalar için çok teşekkür ederim. Hem şahsım adına hem de dekanlığımız adına inşallah yukarda da daha keyifli, daha verimli, daha iyi çalışmalarımız olur çünkü sağlık üniteleri hep bir arada olacak. Tıp da bir arada olacak böyle bir arada bulununca da Sağlık Bilimlerinden bilimsel çalışmalar çok fazla çıkıyor. Hepinize yeniden çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ahmet Konrot: “Sağlık Bilimleri Fakültesi bir arada olması gereken bir kurumdur”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Konrot, Sağlık Bilimleri Fakültesi bölümlerinin çok fazla ortak noktası olduğundan bahsetti. Konrot; “Ben merkez kampüste başladım, bir dönem burada oturdum. Ondan sonra güney yerleşkeye gittim, şimdi de Ümraniye’ye geçiyorum. Bir araya gelip böyle daha sık beraber olacağımız bir durumu hayal ediyordum. Sağlık Bilimleri Fakültesinin bir arada olması gereken bir kurum olduğunu düşünüyorum çünkü o kadar çok ortak yanımız var ki her birimiz büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Sevgili dekanım eksik olmasın uzakta olmamıza karşın her zaman destek oldular. Sizlerle olmak keyifli, daha da sık birlikte olalım. Umarım 2022-2023 daha keyifli geçer, birbirimizi daha sık gördüğümüz bir ortam olur.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Selma Doğan: “Çok iyi bir ekibimiz olduğuna ben gönülden inanıyorum”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selma Doğan fakülte çatısı altında etkinlik yapılması gerektiğine değindi. Doğan; “Bölümler bazında gayretler gösteriyoruz ama fakülte çatısı altında bir kongre, bir etkinlik yapsak böyle daha hepimizin buluştuğu biliyorsunuz bizim ortak noktamız sağlık, dergimiz olacak mesela inşallah. Bunları önümüzdeki yıllarda ya da dönemlerde hedefliyoruz. Çok iyi bir ekibimiz olduğuna ben gönülden inanıyorum. Nerde olursak olalım, her şey güzel olsun inşallah.” dedi.

Prof. Dr. İsmail Barış: “Fakültemiz gerçekten çok büyük”

Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Barış, Sağlık Bilimleri fakültesinin gerçekten çok büyük olduğundan bahsetti.

Prof. Dr. Güler Cimete: “Bu yıl gerçekten çok dinamik şeyler yaşadık”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güler Cimete bu sene güzel şeyler yaşadıklarından bahsetti. Cimete; “Biz ebelik bölümü sesi çok çıkanlardanız. Aslında bu yıl gerçekten çok dinamik şeyler yaşadık. Yeni dekanımız oldu, hoş geldiniz. Mutlu olduk o bizi dinamik yaptı. Biz ebelik bölümü olarak kadromuz baya güzel oldu. Koşturmaktan hepimiz genç ve dinç kaldık. Bir koridoru gezdiğim zaman en az on arkadaşımı görüp iyi kötü böyle ayaküstü de olsa bir paylaşımımız oluyordu bu keyifliydi. Meslek Yüksekokulundaki pek çok arkadaşımızı görüyorduk ve etkileşimimiz oluyordu. Sosyalleşelim, bina içinde de buna ihtiyacımız olacak. Bu sene gerçekten güzel şeyler yaşadık.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Deniz Demirci: “Yeni eğitim-öğretim yılında mutlu bir hayat diliyorum”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Deniz Demirci Sağlık Bilimleri Fakültesi hocaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Demirci; “Üsküdar Üniversitesi’nde yenilerdenim. Bir senemi doldurdum. Çarşı yerleşkesine geldiğimde burası çok güzel dedim ama inşallah bizim bölüm buradadır dedim ama sonra dediler ki; ‘Bölümünüz güney yerleşkede oraya gideceksiniz.’ Güney yerleşkeye gittim, oraya da vuruldum. Orası daha güzeldi. Bir buçuk seneye yakındır çalışıyoruz. Çok güzel hocalarımı tanıdım orada. Buraya da derse geldim, dünya tatlısı çok sıcak hocalarımla karşılaştım. Onlar da çok sevecen karşıladılar. Hepimize Ümraniye’de yeni eğitim-öğretim yılında mutlu, sağlıklı, huzurlu bir hayat diliyorum.” dedi.

İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü çarşı yerleşkede kalmaya devam ediyor

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünün çarşı yerleşkesinde kalmaya devam edeceğini iletti. Uçan; “Ben buraya geleli sekiz sene oldu. Buranın kuruluşundan itibaren buradayım. İş Güvenliğinin buradaki kuruluşundan bugüne geldik. Yeni gelenler oluyor, gidenler oluyor. Biz burada çarşı yerleşkede kalıyoruz, sizleri bekleriz. Her zaman masamız, sandalyemiz açık. Teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Dr. Öğr. Üyesi Nuri Bingöl teşekkürlerini iletti

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nuri Bingöl; “Herkese hoş geldiniz diyorum. Özellikle Tuğba hocama teşekkür etmek istiyorum. Bu güzel organizasyonun her şeyini A’dan Z’ye düzenleyerek yaptığı için herkese afiyet olsun.” ifadelerini kullandı.

Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Yılmaz Esencan: “Yeni başlangıçlar, yeni bir enerji getirir”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Yılmaz Esencan Sağlık Bilimleri Fakültesinin Np Diş ve Sağlık Yerleşkesine taşınması hakkında değerlendirmelerde bulundu. Esencan; “Sağlık yerleşkesine gidiyoruz ama biz gidiyoruz, gittiğimiz yerleri güzelleştirecek olanlar bizleriz. Burayı da güzelleştiren sizlerdiniz. Oraya gittiğimizde de aynı duyguları yaşayacağımıza eminim. Yeni başlangıçlar, yeni bir enerji getirir. Güzel olacağına inanıyorum. Yeni değişiklikler her zaman için ilk başta birazcık endişeyle yaklaşılır ama bence hepimiz seveceğiz. Belki niyetimizi öyle yaparsak daha huzurla gideriz ama biz birlikte olduğumuz sürece gittiğimiz her yerin güzelleşeceğine inanıyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Üç yıldır buradayım ama sanki uzun yıllardır sizlerle birlikteymişim gibi hissediyorum. Bunu da sağladığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yemeklerin yenmesinin ardından bazı öğretim ve araştırma görevlilerine bütün dönem boyunca yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı başarı belgeleri taktim edildi.

Etkinlik, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)