Rus heyeti Üsküdar Üniversitesi’ni ziyaret etti

Rus akademisyenlerden oluşan heyet, Üsküdar Üniversitesini ziyaret etti. Senato Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarete Rusya Dış Ticaret Akademisi Rektörü Prof. Sergei G. Sinelnikov-Murylev, Uluslararası Eğitim ve İş birliği Geliştirme Direktörü Larisa Taradina, Bilgi Yönetimi Bölümü Başkanı Hoffmann Alexander, Shkolyar Irina, Ph.D. Idrisova Vittoriya ve Rashid Mustafazade katıldı. 

Senato salonunda gerçekleştirilen buluşmada heyeti, Üsküdar Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Kök Arslan, Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Elif Erhan, Üsküdar Üniversitesi Genel Sekreteri Selçuk Uysaler, Üsküdar Üniversitesi Kurumsal İletişim Daire Başkanı Tahsin Aksu ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Peyman Jafari karşıladı.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk’un başkanlık ettiği toplantıya Üsküdar Üniversitesi tanıtım filmi izlenerek başlandı.

Prof. Sergei G. Sinelnikov-Murylev: “Rus öğrencilerimiz Türkiye'ye karşı çok ilgililer”

Rusya Federasyonu Bakanlığı'na bağlı Rusya Dış Ticaret Akademisi Rektörü Prof. Sergei G. Sinelnikov-Murylev sıcak karşılama için teşekkür edip, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ı Rusya'ya bekleyeceğini söyledi. Sinelnikov-Murylev; “Her türlü iş birliğine açığız. Rus öğrencilerimiz Türkiye'ye özellikle de İstanbul'a karşı çok ilgililer.” şeklinde konuştu.

Türk öğrenciler için özel Rus dili eğitim programı paylaşılacak

Rusya Devlet Başkanlığı Ulusal Ekonomi ve Kamu Yönetimi Akademisi'nde Uluslararası Eğitim ve İş birliği Geliştirme Direktörü Larisa Taradina, “Türk öğrencileri için özel Rus dili eğitimi programı paylaşacaklarını” söyledi.

Hoffmann Alexander: “Üsküdar Üniversitesini ziyaret etmelerini tavsiye ediyoruz”

Uluslararası faaliyetlerine ilişkin konuşan Bilgi Yönetimi Bölümü Başkanı Hoffmann Alexander; “Rusya'da öğrencilerimize Üsküdar Üniversitesini ziyaret etmeleri gerektiğini söylüyoruz. İstanbul ve Üsküdar Üniversitesi’nin sıcak karşılaması, yapıcı tavrın bizleri çok memnun etti.” dedi.

Prof. Dr. Havva Kök Arslan: “İş birliğinin güçlendirilmesi her iki ülke için de önem arz etmektedir”

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Kök Arslan; “İşbirliğinin güçlendirilmesi her iki ülke için de önem arz etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Muhsin Konuk, Üsküdar Üniversitesinden bahsetti

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk Üsküdar Üniversitesinden, fakültelerden ve ortak bölümlerin varlığından bahsetti.

Yaz okulu hakkında bilgiler verildi

Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Elif Erhan ise yaz okulu hakkında bilgiler verdi. Rus öğrencilerin yaz okuluna katılabileceğini ve Türkçe öğrenebileceğini iletip, Türk öğrencilerin de Rusya’da dil eğitimine katılabileceklerini sözlerine ekledi.

Üsküdar Üniversitesi uluslararası öğrencilerinden bahsedildi

Uluslararası İlişkiler Direktörü Peyman Jafari, Üsküdar Üniversitesi’nde eğitim gören uluslararası öğrenciler hakkında paylaşımda bulundu. Üsküdar Üniversitesi’nde 95 farklı ülkeden öğrencinin bulunduğunu ifade eden Jafari, ayrıca çok sayıda Rus öğrencinin olduğunu belirtti.

İkili ilişkileri geliştirmek için planlama yapıldı

Toplantı sonucunda Rusya ile MOU imzalanması ve ikili ilişkileri geliştirmek için planlama, Türkçe ve Rusça eğitimi konusunda fikir alışverişi yapıldı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)