“Çocuk Evleri Gönüllüleri Projesi” tamamlandı

Üsküdar Üniversitesi ve İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen ‘Çocuk Evleri Gönüllüleri Projesi’ tamamlandı. Dr. Öğr. Üyesi Remziye Keskin, Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Gümüş Demir, Öğr. Gör. İdil Arasan Doğan ve Arş. Gör. Seher Sav öncülüğünde gerçekleştirilen proje, çocuk evlerinde yaşayan çocuklara duygusal desteğin arttırılmasını, fiziksel, sosyal ve ruhsal değişkenlerin yakından takip edilerek psikososyal iyilik halinin sağlanması amaçlandı.

Öğrencilerin gönüllülük bilincinin oluşması hedeflendi

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dr. Öğr. Üyesi Remziye Keskin, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Gümüş Demir, Öğr. Gör. İdil Arasan Doğan ve Arş. Gör. Seher Sav öncülüğünde gerçekleştirilen proje başarıyla tamamlandı.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Üsküdar Üniversitesi Psikoloji bölümü 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerinden Sinem Uçak, Rabia Yıldız, Berrak Duygu Özkan, İrem Aksu, Gizem Hacıarifoğlu, İrem Aşıkkutlu, Ali Adıtepe, Emine Ocakbeği, Sinem Sandal, Elifnur Yüksek, İrem Yel, Büşra Cengiz, Selin Tümer ve Simay Karaçavuş bir araya gelerek öğrencilerin gönüllülük bilincinin oluşmasını ve yaygınlaşmasını hedefledi.

Psikodrama, sanat ve bilim atölyeleri oluşturuldu

Dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan 7-9 yaş arası çocuklara yönelik olan projede, çocuklar için psikodrama, sanat ve bilim atölyeleri oluşturularak verilen eğitim ve etkinliklerle çocukların daha sosyal ve aktif zaman geçirebilmeleri hedeflendi.

Proje çocukların duygusal ihtiyaçlarının ortaya konması, bu ihtiyaçların pozitif müdahaleler ile karşılanması ve gelişimlerinin desteklenmesi açısından olumlu sonuçlara sahip olup, daha sonraki yapılacak çalışmalar için örnek teşkil ediyor.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)