Uluslararası öğrenciler şenlikte buluştu…

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Uluslararası Öğrenci İlişkileri Ofisinin düzenlediği “Uluslararası Öğrenciler Günü” etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Dünyanın farklı coğrafyalarından Üsküdar Üniversitesinde eğitim gören uluslararası öğrenciler, ülkelerinin kültürlerini de tanıttı.

Uluslararası öğrenciler, Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke bahçesinde gerçekleştirilen “Uluslararası Öğrenciler Günü” etkinliğinde bir araya geldi.

Filistin, Azerbaycan, Pakistan, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Cezayir, Yemen ve Suriye gibi birçok ülkeden uluslararası öğrenci, ülkelerinin meşhur yemeklerini akademisyen ve öğrencilere ikram etti.

Geleneksel kıyafetlerini giyerek, kültürlerini yansıtan şarkılar da seslendiren öğrenciler eğlenceli danslar sergiledi.

Ortaya renkli görüntülerin çıktığı şenlikte öğrencilerle bir araya gelen İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir; “Üsküdar Üniversitemizde yaklaşık 4 bin uluslararası öğrenci eğitim alıyor. Bu öğrenciler 90 farklı ülkeden gelmiş, bugün onların günü. Burada onları geleceğin liderleri olarak yetiştiriyoruz. Siyasette, ekonomide, sanatta, edebiyatta ve bilimde lider olmalarını istiyoruz.” dedi.

Geleneksel lezzetlerin tadına bakan öğrenciler, renkli dans gösterileri ile eğlenceli anlar yaşadı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)