Endüstri ve Liderlik Günlerinin 6.’sı düzenlendi

Endüstri ve Liderlik Kulübü tarafından Endüstri ve Liderlik Günleri 6 etkinliği yapıldı. Sektörden önemli isimlerin katıldığı programda konuşmacılar öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Nermin Tarhan konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe katılımcılar yoğun ilgi gösterirken, programın açılış konuşmasını Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Savsar yaptı. 


İki gün süren etkinliğin birinci gün konukları, Memorıal Ceo’su Uğur Genç, Turkısh Aerospace Manager Dr. Caner Şentürk, Resenco Enerjı Ceo’su Başar Beyazoğlu ve Braın Group Founder Emir Kosif oldu.

Prof. Dr. Mehmet Savsar: “Endüstri Mühendisliği sistemlere çözüm getiren mühendisliktir”

Endüstri Mühendisliği’nin öneminden söz eden Prof. Dr. Mehmet Savsar; Endüstri Mühendisliği’nin önemi gün geçtikçe artmakta. Gerek endüstri ve gerek hizmet sektöründe büyük katkılar sağladığı anlaşılmaktadır. Endüstri Mühendisliği sistemlere çözüm getiren mühendisliktir. Her yerde bir sistem vardır; her yerde Endüstri Mühendisliği’ne ihtiyaç vardır. Üsküdar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü olarak çok iddialıyız ve Türkiye’de ilk 5’e girmek içi gayret sarf etmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Uğur Genç: “Nasıl hissettiğimiz kalbimizin bir köşesinde kalıyor”

Bir işi yapmak için onu gönülden hissetmemizin önemli olduğuna dikkat çeken Memorıal Ceo Uğur Genç; “Sağlık işi gönülden yapılması gereken bir iş. Çünkü insanlığın en zor anlarında en zor anlarında veya en mutlu anlarında yanlarında oluyoruz sonuçta. Bir hastaya altı ay ömrünüz kaldı demek çok üzücü. Çok farklı insanların yanında olup onlara destek veriyoruz. Onun için yürekten yapılması gereken bir iş. İnsanlar söylediğinizi, yaptığınızı unutuyorlar ama onlara nasıl hissettirdiğinizi unutmuyorlar. Bu üniversitede de normal hayatımızda da geçerli. Nasıl hissettiğimiz kalbimizin bir köşesinde kalıyor. Her geçen gün daha iyisini yapmalıyız.” dedi.

Dr. Caner Şentürk: “İnsanlar iyilik yaptıkça kendilerini daha mutlu hissediyorlar”

Öğrencilerine önerilerde bulunan Turkısh Aerospace Manager Dr. Caner Şentürk; “ ‘Mutluluğun tanımını yapmanız gerekirse bir insanı hangi faktörler mutlu eder?’ şeklinde psikologlara sormuşlar. Bütün psikologların üzerinde en çok birleştiği 3 ana madde ortaya çıkmış. Birinci madde, insanların birtakım sahip olduğu şeylerle yetinebilmeleri. Yani buna biz şükretmek diyoruz. İkinci madde, iyilik yapmaktır. İnsanlar iyilik yaptıkça kendilerini daha mutlu hissediyorlar. Üçüncüsü ise, sevdiğin işi yapmaktır. İnsan hayatında mutlu olabilmenin en önemli unsurların bir tanesi sevdiğin işi yapmak ve yaptığın işi sevip daha da yetkin kişi olmaktır.” ifadelerini kullandı.

Başar Beyazoğlu: “Girişimci olunmuyor, girişimci doğuluyor”

Girişimcilik insanın fıtratında oluyor diyen Resenco Enerjı Ceo Başar Beyazoğlu; “Girişimci olunmuyor, girişimci doğuluyor. Denizciyim ama şu anda enerji sektöründe faaliyet gösteriyorum. Herkes şu an sürdürülebilirlikten bahsederken ben beş sene sonrasını öngörmeye çalışan bir girişimciyim ve ben döngüsel ekonominin geleceğin döngüsü, geleceğin konusu olduğunu düşünüyorum.” sözlerine değindi.

Emir Kosif: “Çok çalışmak değil, iyi çalışmak önemli”

Satış ve pazarlama odaklı önerilerde bulunan Brain Group Founder Emir Kosif; “Hayatında bir tane limon satmamış akademisyenlerden satış yapmayı öğreniyoruz. Sonra üniversiteden mezun olduğumuzda gerçek bir satış sürecine girdiğimizde satışın böyle bir şey olmadığını görüyoruz. Çünkü bize kitaplardan okuttukları ve hiç deneyimlemedikleri şeylerden satış anlatıyorlar. Her gün çevremizdeki insanlara kendimizi satıyoruz. En iyi halimizi göstermeye çalışıp onları manipüle edip istediklerimizi elde etmeye çalışıyoruz. Bireysel markanıza yatırım yapın. İnsan biriktirin. Çok çalışmak değil, iyi çalışmak önemli” diyerek “Pazarlamayı doğru kullanın. Yaptığınız işlerin altını süsleyin. Kendinizi doğru satın” şeklinde önerilerde bulundu.

Etkinlik sonunda konuşmacılara katılımlarından dolayı plaket takdim edildi.

Programın ikinci gününde ise Balparmak Ceo’su Onur Özyurt, Sneaks Up Ceo’su Mustafa Ünal, Kraker Studıo Co- FOUNDER Cem Tütüncüoğlu ve Lego Head Of Manufacturıng Ceo'su Tuna Canatar öğrencilerle buluştu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)