Üsküdar, Alzheimer hastası yakınlarını yalnız bırakmıyor

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğretim Görevlisi İdil Arasan Doğan tarafından, Türkiye Alzheimer Derneği Kadıköy şubesinde her ay düzenli olarak gerçekleştirilen “Hasta Yakını Destek Toplantısı”, bu ay derneğin yeni şubesi Göztepe’de bulunan Nural Köşkü’nde gerçekleştirildi.

Hasta yakınlarına Alzheimer Hastalığı üzerine psikoeğitimin verildiği etkinlikte, bakım verenlerin yaşadıkları zorluklar ve evreler bazında süreçlerin nasıl karşılanabileceği de konuşuldu.

Aynı zamanda deneyimlerin paylaşıldığı toplantıda alzheimer hastalığında gerçek karar vericilerin hasta yakınlarının olduğuna dikkat çeken Öğr. Gör. İdil Arasan Doğan; “Hasta ile olan iletişim ve bu bağlamda kurulan ilişkinin hastalık sürecinin nasıl yaşanacağını belirliyor.” ifadelerini kullandı.

Doğan, “Hasta yakınları ‘Biz tükeniyoruz’ diye kendilerini ifade ettikleri etkinlikten ‘Yalnız değiliz, bizleri de anlayan birileri var’ diyerek ayrıldıklarına dikkat çekerken toplantı, bu gibi etkinliklerin sürdürülmesi dileği ve iyi niyet temennilerle sonlandırıldı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)