Üsküdarlı tarih öğrencisi Exeter Üniversitesinde yüksek lisansa hak kazandı

Üsküdar Üniversitesi Tarih Bölümü son sınıf öğrencisi Can Berkay Balyer, İngiltere Exeter Üniversitesi Classics and Ancient History yüksek lisans programına kabul aldı. Burslu eğitim alacak olan Balyer, King’s College London, Kent ve Reading Üniversitelerinden de kabul aldığını ifade etti.

Üsküdar Üniversitesi mezunları uluslararası alanda akademik çalışmalarına devam ediyor.  Üsküdar Üniversitesi Tarih bölümünden mezun olmaya hazırlanan Balyer’in, Exeter Üniversitesi’ne yaptığı yüksek lisans başvurusu kabul edildi.

Programa 5 bin poundluk burs kazandığını belirten Balyer, İngiltere’deki King’s College London ve Kent Üniversitelerinden de kabul aldığını ifade etti.

Üsküdar Üniversitesi öğretim üyelerinin yurt dışındaki yüksek lisans programına başvurmaları için kendilerini teşvik ettiğini belirten Can, başvuru süreci ve yüksek lisans hakkında; “Avrupa’da Eski Çağ Tarihi alanında İngiltere en iyi programı veren ülkeler arasında. Classics uzmanlaşma alanları mevcut. King’s College London eğitim almak istediğim okullar arasındaydı fakat burs çıkmadı. Exeter Üniversitesi’nden 5 bin poundluk burs almaya hak kazandım. Yüksek lisans programı 1 sene sürüyor. Yüksek lisanstan sonra bazı bürokratik işlemlerle İngiltere’de 2 sene çalışma iznim olacak. Tüm şartlar sağlanırsa orada kalmayı ve akademik çalışmalarıma devam etmeyi çok isterim.” dedi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)