Üsküdar’da Kırmızı Baret heyecanı yaşandı…

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü öğrencileri geleneksel hale gelen “Kırmızı Baret Takma” töreni ile baretlerini taktı. Emir Nebi konferans salonunda gerçekleşen törenin açılış konuşmasını, Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Rüştü Uçan, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aktuğ Ertekin yaptı. 

Dr. Öğr. Rüştü Uçan: “Öğrencilerimizin senaryolarla eğitim görmesini sağlıyoruz”

Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Rüştü Uçan teorik derslerle yetinilmediğine ve eğitim açısından bu alanda derslerin uygulamalı vakalarla gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Uçan; “Biz üniversite olarak sadece teorik olarak ders veren hocaların yanında mutlaka bu işi yapmış, holdinglerde bulunmuş kişilere de ders verdirdik, böylelikle öğrencilerin bilgileri artıyor. Öğrencilerimizin senaryolarla eğitim görmesini sağlıyoruz. Bu dersi lisansa koyduk ve bir dahaki senede lisansüstüne koyacağız. Vakalar ve olaylar sayesinde daha iyi anlaşılıyor sadece teorik ders yetmiyor. Bu sene trafikle ve güvenli sürüşle ilgili de ders koyacağız. Bu dersi de formüle bir de eğitmen birine verdireceğiz. Bu tür çalışmalara diğer üniversitelerde de ağırlık verilmesini tavsiye ediyorum. Öğrencilere de şunu söylemek istiyorum, İngilizce dillerini geliştirsinler şimdiden çalışsınlar ki ilerisi için problem kalmasın. Bizler, kendimizle birlikte öğrencilerimizle gelişmeye çalışıyoruz. Eğitim durduğu an hayat durdu diye kabul ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Haydar Sur:  “İş sağlığı ve güvenliği alanı benim için ayrı bir önem taşıyor”

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, konuşmasında öğrencilere iş sağlığı ve güvenliği alanının önemini anlattı. Meslek ilgisinden dolayı bu alanın önem arz ettiğine değinerek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Sur; “İş Sağlığı ve Güvenliği alanı benim için ayrı bir önem taşıyor. Bunun nedeni halk sağlığı uzmanı olmam, saç ayağının altında yükseliyor. Halk sağlığı ana bilimi, bu alanının en önemli yerini de iş sağlığı ve güvenliği oluşturuyor. Mesleki ilgim nedeniyle başlayan bu ilgi birden dostluğa döndü. Tüm koruyucu sağlık hizmetlerinin ve aklımın erdiğince mühendislik çalışmalarının göbeğinde yer alan kavşak kısmıdır. Mühendislik kısmını haddimi aşmadan belirtiyorum. Onun için size öğretilen üç beş mevzuat metni beş on uzmanlık teknikleri ile limitli kalırsanız kendinize çok yazık edersiniz. İnanılmaz gürül gürül akan dünyanın içinde kendinizi geliştireceğiniz bilim dallarının içinde bulacaksınız. İçinden bir tanesini seçin ve oradan ilerleyin. İçinizde meslek hastalıkları ve iş kazaları açısından olayların büyük bölümü suların altında kalmaktadır. Tüm çalışanlara hayırlı sonuçlar vermesi için güzel gelişmeler yapmanızı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Aktuğ Ertekin: “Bu başarıların verimli olarak devam etmesini dilerim”

 Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aktuğ Ertekin öğrencilere ve hocalara teşekkürlerini iletti. Ertekin; “Emek veren destek veren herkese, hocalarıma teşekkür ediyorum. Bu başarıların verimli olarak devam etmesini dilerim. İşin tabi akademisyenlik boyutunda bilgiyi paylaştıkça büyüyen bir olay olursa asla göz ardı etmeden güzel atılımlar ve çalışmalarla devam etmesini diliyorum.” dedi.

Etkinliğe, İş Sağlığı Ve Güvenliği alanında yazılan tezlerde ‘Teşvik ve Motivasyonun Arttırılması ve Ödül Desteği’ konusunda artı danışmanlığı tanımak adına Dr. Ali Rıza Tiryaki’de konuşmacı olarak katılım sağladı.

Törende yüksel lisans öğrencileri de tamamladıkları tezlerle ilgili sunumlar gerçekleştirdi. Bu sunumlar katılımcılar tarafından da ilgiyle takip edildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili Yüksek Lisans Tezlerinin arasından seçilen Hülay Mutlu Dr. Haldun Sirer adına Dr. Kaan Karadağ’dan plaketini alırken, Onur Şahin Dr. Engin Tonguç adına Dr. Şevket Aksoy’dan aldı.

Ayşegül Okur, Muhammet Öz, Naz Berber, Mehmet Can Sandıkçı, Hakan Seyrekoğlu’nun plaketleri de başarılarından dolayı takdim edildi.

Plaket takdimin ardından, İş Sağlığı ve Güvenliği öğrencilerine kırmızı baretleri verildi.

Heyecanlı anların yaşandığı program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)