Tabuları Yıkmak için “Utanmadık Çizdik” sergisi…

Üsküdar Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, regl tabularını yıkmak ve regl yoksulluğunu azaltmak için “Saklayacak Bir Şey Yok” temalı kampanya kapsamında hazırladıkları tasarımlarla Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşkesi Fuaye alanında “Utanmadık Çizdik” sergisi açtı. Öğrenciler regl tabularının neden olduğu bilgisizliğin ve beraberinde getirdiği sağlık sorunlarına engel olmayı, ekonomik nedenlerle hijyenik ürünlere erişemeyen kadılara yıkanabilir ped desteğini sağlamayı amaçlıyor. 

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinden Senanur Kaymaz, Aslıhan Albayrak, Arifenur Okatın, Elif Şahin, danışman hocaları Dr. Öğretim Üyesi Nejla Polat’ın yönetiminde “Saklayacak Bir Şey Yok” temalı sosyal sorumluluk projesi yürütüyor.

Kampanya’nın hedefi regl tabularının neden olduğu bilgisizliğin ve beraberinde getirdiği sağlık sorunlarına engel olmak ve ekonomik nedenlerle hijyenik ürünlere erişemeyen kadılara yıkanabilir ped desteği sağlamak.

Bu çerçevede ihtiyaç sahibi olarak belirlenen Siirt'in Tüylüce (Nallıkaya) köyünde yaşayan 26 kadına yıkanabilir ped ulaştırarak regl dönemlerini steril koşullarda geçirmelerini sağlayarak sağlıklarını korumak amaçlanıyor.

Kampanyanı amacına dikkat çekmek için ‘Utanmadık Çizdik’ adlı sergide, gönüllüler tarafından hazırlanan tasarımlar ihtiyaç sahibi kadınların hikayeleri ile birlikte Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşke’ de 6-7 Haziran tarihlerinde ziyaret edilebilir.

Sergiye akademisyen ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)