Adli bilimlerde en iyi sözel bildiri ödülü Üsküdar’ın…

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Ceza Adaleti Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aylin Yalçın Sarıbey, Adli Bilimler Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimleri devam eden 40 öğrenciyle birlikte Ankara’da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 16. Uluslararası Adli Bilimler Kongresine konuşmacı olarak katıldı. “Mermi Çekirdeklerinin Hedef Hattında Farklı Yüzeyler Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi” çalışma ise “En İyi Sözel Bildiri” ödülüne layık görüldü.

Üsküdar Üniversitesi’ne “En İyi Sözel Bildiri” ödülü

Doç. Dr. Aylin Yalçın Sarıbey’in davetli konuşmacı olarak katıldığı kongrede iki lisans, iki yüksek lisans öğrencisiyle birlikte toplam dört adet sözel bildiri sunumu gerçekleştirdi. Bu bildirilerden “Mermi Çekirdeklerinin Hedef Hattında Farklı Yüzeyler Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi” isimli çalışmalar “En İyi Sözel Bildiri” ödülüne layık görüldü.

“Üsküdar Üniversitesi olarak kongreye iz bıraktık”

Kongreye katkı sağlayan herkese teşekkürlerini ileten Sarıbey; “Sözel bildiri sunan lisans öğrencilerim Ümmühan Çakırtekin, Öykü Tuncay ve Yüksek Lisans öğrencilerim Gülhanım Erdoğan, Mehlike Gezici’yi ayrıca bildiri sunan arkadaşlarına moral, motivasyon ve manevi destek sağlayan, ekip ruhu içerinde hareket eden tüm katılımcı öğrencilerimi tebrik ediyorum. Kongreye etkin bir biçimde katılarak Üsküdar Üniversitesi olarak iz bıraktığımızı düşünüyorum. Bu vesileyle bizlere bu güzel atmosferi sağlayan Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Mehmet Zelka’ya, her daim ilham kaynağımız Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sevil Atasoy’a teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Doç. Dr. Aylin Yalçın Sarıbey, 16. Uluslararası Adli Bilimler Kongresi için gittikleri Ankara’da tüm öğrencileriyle birlikte Anıtkabir ziyareti de gerçekleştirdi.

Öğrenciler, Ankara’da çeşitli kurum, kuruluş ve müzelere de ziyaretlerde bulunarak kongreyi verimli biçimde değerlendirdiler.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)