“Zirvedekiler” ikinci kez Üsküdar’da…

IEEE Üsküdar Üniversitesi Öğrenci Kolu Kulübü tarafından gerçekleştirilen “Zirvedekiler” etkinliğinin bu yıl ikincisi düzenlendi. Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler alanında uzman isimlerle bir araya geldi. “Zirvedekiler’22” bu yıl da yazılım, elektrik-elektronik, endüstri, biyomühendislik, moleküler biyoloji ve genetik konularını işleyerek öğrencilerin kariyerlerine ışık tutması amaçlandı. Etkinliğin ilk gününde; Üsküdar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel, Microfost- Azure Application Development Lead Daran Yöndem, Beltur CEO’su Cenk Akın, Teknosa E-Ticaret Grup Başkanı Tahir Yıldız, Ericsson İnsan Kaynakları Koordinatörü Pınar Namdar ve Türkiye Biyologlar Derneği Başkanı İhsan Soytemiz konuşmacı olarak yer aldı. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk, mutlidisipliner çalışmanın önemine dikkat çekti.

Prof. Dr. Muhsin Konuk: “Büyük işler için ekip ve grup çalışması önemli”

Açılış konuşmasında multidisipliner çalışmanın önemine dikkat çeken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk; “ 2 gün sürecek olan faaliyetleri her yönüyle maddi manevi destek verecek aramıza gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum. IEEE Kulübü genel anlamda elektrik elektronik mühendislerinin yer aldığı, geliştirdiği kulüp olmasına rağmen multidisipliner yaklaşımla üniversitemizde faaliyet gösteriyor. Çünkü biliyorum ki benim bölümümle moleküler biyoloji öğrencileri ve diğer genel öğrencilerle kulübün içinde aktif görev alanlar var. Malumunuz her şey multidisipliner haline geldi. İnsanın kendisi için yeterli ama büyük işler yapabilmesi için ekip ve grup çalışmasının ne kadar önemli olduğunu bu yaşta kavramış olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel: “Her geçen gün enteresan sektörler ortaya çıkıyor”

Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel, metaverse hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ergüzel; “Her ne kadar elektrik- elektronik mühendisliği ile alakalı olsa da IEEE de makale yayınlanması sektörü domine eden bir kurumdur. Öğrencilerimizin de bu çalışmaya katkı sağlaması güzel bir şey. Metaverse sunumundan bahsedersem, günümüzde kendi kendini öğrenme algoritmaları kullanılıyor. Üniversite olarak da çalışmalara devam ediyoruz. Gelecekte öğrencilerin meslek seçimlerinde dikkat etmesi gereken hususlar olacak. Meslek alanları gelişti bunlar öğrenciler için önem arz edecek, yabancı dil bilmek nasıl önemli ise programlama bilmek de bir zorunluluk olacak. Enteresan sektörler çıkıyor, yapay zekâ mühendisleri vs. olacak. Kendinizi geleceğe göre planlayın, ona göre geleceğinizi inşa edin.” ifadelerini kullandı.

Daron Yöndem: “Boş durma boşa çalış”

Microsoft Azure Application Development Lead çalışanı Daron Yöndem “Boş Durma Boşa Çalış” başlıklı sunum gerçekleştirdi. Boş, taş ve para metaforları üzerinden harekete geçmenin önemini vurguladı. Daron, ‘Taş atıp kolun mu yoruldu?’ sözüyle şu sözleri aktardı; “Ortaokul ve lise yıllarımda tarih ve coğrafya derslerine ilgili olmasam da ödevlerimi bilgisayar ve teknoloji ile ilişkilendirerek keyif alacak hale getiriyordum. Lise dönemimde bir teknoloji sayfasında editör olarak yazılarım yayınlanmaya başladı. Boşa attığınız taşlar zamanla kıymetlenir ve devamında bu işlerden para kazanmaya başlarsınız. Sonuca varmak için yolu tamamen planlamak istiyoruz, fakat ihtimaller ve değişkenler çok fazla. Benim iddiam boş durma, boşa çalış. Ama bir şey üret.” dedi.

Cenk Akın: “Mutlu olmak için hobinize sahip çıkın”

Beltur CEO’su Cenk Akın meslek hayatı ve girişimleri üzerinden katılımcılara tavsiyelerde bulundu. Beyin avcılığı ve gelişime açık olmanın önemine dikkat çeken Akın, sektörler arası geçişlerin doğallığını savundu. Akın: “Kendinize güvenin, farklı alanlarda çalışmalarda bulunabilirsiniz. Sonuçta ağaç değilsiniz kök salmazsınız. En önemlisi de hobinizi işe çevirmektir. O zaman yaptığınız işten keyif alırsınız, verimli olursunuz. Mutlu olmak için hobinize sahip çıkın. ‘İleride ne olmak istiyorsunuz, güçlü yanlarınız neler, kendinizi tanıyor musunuz?’ sorularına cevap vermeniz gerekiyor. 70 yaşında geldiğinizde ne iş yapacağınızı bilmelisiniz. Mutlaka bulunduğunuz şeye adapte olmanız lazım, sizlerin zamanı bizlerden daha zor.  Beltur’da 110 lokasyonumuz var 1300 kişi çalışıyor, farklı işletmelerimiz var. Eskiden mide doyması yeterli oluyordu, şimdi ruhları doyurmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tahir Yıldız: “Öğrenmeyi öğrenmeniz önemlidir”

Etkinliğin öğleden sonraki ilk konuşmacısı Teknosa E - Ticaret Grup Müdürü Tahir Yıldız, işini severek yapmanın önemine ve mesleki geçişlerin normal olduğuna değindi. Yıldız; “Hayatta hep deneme yanılma yolu ile ilerledim. Makine Mühendisliği bölümünü bitirmeme rağmen ne iş yapacağımı bilmiyordum. Master yaptım, katkısı da oldu, pazarlama alanında çalışmaya karar verdim. Hayatım E - ticarete girme hikâyemle değişiyor ve başka boyut alıyor. Kariyerim için dönüm noktaları yaşadım ve ilerledim. Öğrenmeyi öğrenmeniz önemlidir. Doğru işle buluşmak çok önemli. Kendi zevk aldığınız işlere yönelin, kendi sevdiğiniz bir iş yapın bu çok daha güzel olacaktır.” dedi.

Pınar Namdar: “Önceliklerinizi doğru belirleyin” 

Ericson İnsan Kaynakları Koordinatörü Pınar Namdar, kariyerde sürekliliğin önemi hakkında açıklamalarda bulundu. Namdar; “Ericson şirketinde değişik işlerde yer aldım. Dinamik bir sektördeyim bu sebeple hızlı gelişiyor buna bağlı olarak da değişiklikler çok yoğun oluyor.  Hem iş hem özel hayatında denge kurmak çok önemlidir, önceliklerinizi belirleyin odak noktanız olsun. Bu denge kurulduğu zaman temel oluşmuş oluyor. Uzun saatler çalışmak eskide kaldı artık. İnsan kaynakları yöneticisi olarak uzun saat çalışmak bireyin bir şeyleri oturtamamasından kaynaklanıyor. Süreklilik gerek, kariyerinde rutini olan insanların hayatı daha dengeli oluyor. Yenilikçi ve meraklı olmak gerekiyor, dünyayı takip etmek çok şey katar.” ifadelerini kullandı.

İhsan Soytemiz: “Bilgi silah kadar değerlidir”

Etkinliğin ilk gününün son konuşmacısı Türkiye Biyologlar Derneği Başkanı İhsan Soytemiz, bilginin önemi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Soytemiz; “Ne kadar çok bilginiz varsa o kadar çok silahınız var demektir, bilgi o kadar önemlidir. Bilginiz doğrultusunda mesleğinizde yükselirsiniz. Ne kadar konuya hâkim olursanız o kadar çok proje yürütürsünüz. Geleceğin sağlıklı gıdaları için bir ekibim var alanımızla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.  Yeni nesil probiyotikler konusunda dünyada çalışmalar var yeniden keşfedilip insanlığa sunuluyor.” ifadelerini kullandı.

Zirvenin son gününde ise Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nesin Özören, DT Bilişim Grubu CEO’su Tolga Dinçer, YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci ve Medipol Üniversitesi Kanser Araştırma Merkezi Direktörü Doç. Dr. Salih Gencer konuşmacı olarak yer aldı.

Akademisyen ve öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilen Zirvedekiler’22 etkinliği konuşmacılara plaket takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)