Mehmet Akif Ersoy ve Millî Mücadele konuşuldu

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından “Mehmet Akif Ersoy ve Millî Mücadele” konulu etkinlik düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Uygar Aydemir, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr İbrahim Özdemir ve İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Necat Birinci konuşmalarını gerçekleştirdiler.

 “Akif’in söylediği her şey bugün geçerli” 

İstiklal Marşının önemine dikkat çeken Birinci; “Akif’in söylediği her şey bugün geçerli. Türkiye aynı nitelikle karşısındadır. Sevr’i diriltmek için ellerinden geleni yapıyorlar adeta. Ama ölüler dirilmez, Sevr öldü. Ama siz vatana bağlı olursanız sihirbazlar illüzyon yapamazlar.” ifadelerini kullandı.

 

Sevgili delikanlılar yere geçme duygusunu en son ne zaman hissettiniz. En yakında hiç hissettiniz mi?

Ermeni soykırımı iddiaları hakkında konuşan Birinci; “6 milyon Türk ölüyor dünya susuyor. Bu Ermeni meselesi için bütün kopan kıyamet 600 bin Ermeni içindir. Kim 600 bin değil mi? 1 milyon 200 bin de Türk ve Müslüman ölmüştür. Bunu Amerika söylüyor ben söylemiyorum. İstanbul’un meydanları balkan göçleriyle doludur. Akif ne diyor; “Ah! Karşımda vatan namına bir kabristan. Yatıyor şimdi...Nasıl yerlere geçmez insan?” Sevgili delikanlılar yere geçme duygusunu en son ne zaman hissettiniz. En yakında hiç hissettiniz mi? Utancınızdan, endişenizden, tasanızdan, kaygınızdan ya yere geçsem dediğiniz oldu mu? Olmadıysa bu ülkenin geleceği biraz tehlikede.” şeklinde konuştu.

“İstiklal Marşındaki kelimeler yanlış kullanılıyor”

İstiklal marşındaki kelimelerin yanlış kullanımına değinen Birinci; “…tek dişi kalmış canavar.” Bazıları cinsiyet haline getiriyor. “Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda” sanki yegâne vatanımdan demek istiyor. Yeter ki vatanımdan beni dünyada ayrı bırakmasın tek vatanımdan anlamında kullanılmış.” dedi.

Etkinlik, Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir'in Prof. Dr. Necat Birinci'ye plaket takdimi ile sona erdi.

 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)