Prof. Dr. Hikmet Koçak Hayatını ve Tecrübelerini Kitaplaştırdı

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın “Anılar Duraklar” isimli eseri okuyucuyla buluştu. Kültür Eğitim yayınlarından çıkan eserde Koçak, sahici ve samimi anlatımı ile özel yaşamı ve akademik hayatıyla ilgili oldukça ilgi çekici anlatılarda bulunuyor.

Eserde yaşamın amacını, birikimlerini ve tecrübelerini okuyucuya aktaran Koçak, bir taraftan insanların ders çıkarmalarını sağlarken, diğer taraftan da tarihe notlar düşüyor.

“Bir kalp cerrahının tecrübeleri merak uyandırıyor”

İki bölümden oluşan kitabın ilk bölümünde ailesi, çocukluğu, okul dönemleri, doktorluk mesleğine giriş ve meslekte ilerleme süreçlerini anlatan Koçak, ikinci bölümde 8 yıllık rektörlük dönemine ilişkin yaşanmışlıkları ve önemli çalışmaları oldukça sıcak ve samimi bir dille aktarıyor. Bölümün sonunda ise çok sayıda yerli ve yabancı kişinin Hikmet Koçak’la ilgili kaleme aldıkları mektuplar ve anı dökümleri yer alıyor. Meslek hayatı hakkında ilginç anılara yer veren Koçak eseri, oldukça merak uyandıran bir dil ile kaleme almış.

“Anadolu’nun ücra bir köyünden insanlığa hizmete adanmış bir ömür”

Anadolu’nun ücra bir köyünden çıkarak önemli bir kalp cerrahı olan Koçak amacının, insanları kurtarmak ve insanlığa hizmet olduğunu ifade ediyor. Yaklaşık 300 sayfa olan eserde Koçak, uzun yıllar devam ettirdiği Erzurum Üniversitesi Rektörlük görevi hakkında da ilginç anılara yer veriyor.

Okuyucu eserde, dolu dolu yaşanmış bir hayattan süzülen önemli tecrübeleri okuyarak dersler çıkarıyor. Eserin akıcı ve samimi dili nedeniyle okuyucular tarafından ilgiyle takip edildiği biliniyor.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)