Sosyal Hizmet öğrencimizin gururlandıran başarısı…

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü 3. Sınıf öğrencimiz Merve Ceren Kılıç, 30 Mayıs-3 Haziran 2022 tarihleri arasında Romanya’nın Bükreş kentinde yapılacak olan “Let’s Talk About (anti) Racism” Seminerinde ülkemizi temsil edecek.  Seminer, Dışişleri Bakanlığı- Türkiye Ulusal Ajansı tarafından düzenlenecek. 

Tebrik maili beni çok heyecanlandırdı…

Başvuru sürecinden bahseden Merve Ceren Kılıç; “T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı'nın ilgili kuruluşu olan, Türkiye Ulusal Ajansı’nın ve gençlik alanında Avrupa’nın öncelikli alanlarında çalışan SALTO Gençliğin faaliyetlerini yakından takip ediyorum. SALTO’ nun alanımda düzenleyeceği, katılımcıların Avrupa ülkeleri ve Türkiye’den seçileceği Let’s Talk About (anti)Racism seminerini görünce başvurmak istedim. CV, motivasyon mektubu gibi bilgilerimi yolladıktan sonra bekleyişe başladım ve 3 hafta sonra kabul aldığıma dair tebrik maili geldi. Çok heyecanlandım. Ardından Ulusal Ajans’la birlikte hazırlıklara başladık.” dedi.

Üsküdar Üniversitesi’ni temsil edecek olmak benim için çok değerli”

En büyük etkeni sosyal hizmet bölümünde okuyor olmasına bağlayan Kılıç; “Göç, ruh sağlığı ve kaynaklarla buluşturma alanında çalışan profesyonellerin yer alacağı 35 katılımcıların arasında henüz öğrencilik hayatımda olmama rağmen, ülkemi ve okulum Üsküdar Üniversitesi’ni temsil edecek olmak benim için çok değerli. Üniversite hayatımın ilk gününden bu yana sosyal hizmet başta olmak üzere her alanda gelişebilmemiz için canla başla emek sarf eden çok kıymetli hocalarımın, beni her konuda destekleyen ve ufkumu açan sevgili ailemin pratik hayatta üzerimdeki yansımalarını görmek çok gurur verici.” şeklinde konuştu.

Seminer, ırkçılık karşıtlığı üzerine ve toplamda 5 gün sürecek. Avrupa Birliği Temel Haklar Ajansı’ndan, Romanya Ulusal Konseyi’nden, Avrupa Birliği Sağır Gençlik Derneği’nden ve Roman Eğitim Fonu Vakfı’ndan konuşmacılar katılacak.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü 3. Sınıf öğrencimiz Merve Ceren Kılıç’a başarılar diliyoruz.

 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)