Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, “Mültecilerle ilgili konular siyaset üstü yaklaşımla ele alınmalı”

Ayrımcılık yasağıyla ilgili sorunlar ve çözüm önerileri, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından gerçekleştirilen toplantıda ele alındı. Akademisyenler, STK’lar ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda Üsküdar Üniversitesinden de Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı da yer aldı. Süleymanlı, mültecilerle ilgili konuları siyaset üstü bir mesele olarak ele alınması ve evrensel insan haklarını temel alacak bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiğini dile getirdi.

TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç’ın açılış konuşmalarıyla başlayan programda toplantının çıktıları değerlendirildi ve mobbing ile mücadele, yabancı düşmanlığı ve nefret söylemi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ankara Litai Konukevinde gerçekleştirilen toplantıda söz alan Üsküdar Üniversitesi İnsan Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, mültecilerle ilgili konuları siyaset üstü bir mesele olarak ele alınması ve evrensel insan haklarını temel alacak bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiğini dile getirdi.

Süleymanlı, bu bağlamda topluma doğrudan seslenecek, topluma sesini duyuracak, bu konuda duyarlı mevcut iletişim kanallarını daha aktif kullanacak bir sivil anlayış gerektiğinin de altını çizdi.

İkinci oturum ise engellilik temelinde ayrımcılıkla mücadele alanındaki sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin görüş alışverişi ile devam etti.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)