9. Uluslararası İletişim Günleri, iletişimin yıldız isimlerini ağırlayacak

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan Uluslararası  İletişim Günleri, 16, 17, 18 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleşecek. Sempozyumun bu yılki ana başlığı “Dijital Çağda İletişim Çalışmaları” olarak belirlendi. Uluslararası düzeyde çok sayıda  katılımcının da yer alacağı sempozyumun davetli konuşmacıları arasında kurumsal iletişim ve yönetimi konusundaki çalışmalarıyla bilinen Dartmouth Üniversitesi’nden Prof. Dr. Paul Argenti yer alıyor. Diğer davetli konuşmacılar ise iletişim ve kitle iletişim alanındaki çalışmalarıyla bilinen Prag Charles Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nico Carpentier, yeni medya ve iletişim çalışmalarıyla tanınan Koç Üniversitesi’nden Doç. Dr. Lemi Baruh, semiyoloji alanındaki çalışmalarıyla tanınan Londra Üniversitesi Akademisi’nden Dr. Maureen Ellis olacak. Sempozyumun ilk gününde yüz yüze gerçekleştirilecek olan davetli konuşmacılar oturumuna Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu moderatörlük yapacak. Sempozyumun son oturumunda ise sektörün ve akademinin önemli isimleri yuvarlak masa panelinde buluşuyor.

Pandemi nedeniyle iki yıldır çevrimiçi olarak düzenlenen Üsküdar Üniversitesi Uluslararası İletişim Günleri’nin bu yılki başlığı “Dijital Çağda İletişim Çalışmaları.” 16-17-18 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan sempozyum yüz yüze ve çevrimiçi olmak üzere karma olarak organize edilecek.

Sempozyum bu yıl da önemli konuşmacıları ağırlayacak

Alanda ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmış davetli konuşmacıların da yer alacağı sempozyum üç gün devam edecek. Davetli konuşmacıları arasında kurumsal iletişim ve yönetimi konusundaki çalışmalarıyla bilinen Dartmouth Üniversitesi’nden Prof. Dr. Paul Argenti; “Kurumsal Marka Anlatısında Çoksesli Bütünleştirme” başlıklı bir konuşma yapacak.

İletişim ve kitle iletişim alanındaki çalışmalarıyla bilinen Prag Charles Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nico Carpentier, “Dijital Çağda Maddilik: Antagonist Milliyetçilik Üzerine Bir Vaka Çalışması ve Kıbrıs'ta Hafızalaştırmalar”başlıklı konuşmasıyla katılacak.

Yeni medya ve iletişim çalışmalarıyla tanınan Koç Üniversitesi’nden Doç. Dr. Lemi Baruh, “Verilerin Ötesinde Düşünmek: Algoritmik Bir Çağda Mahremiyet Benlik İçin Ne Anlama Geliyor?” başlıklı bir konuşma yapacak.

Semiyoloji alanındaki çalışmalarıyla tanınan Londra Üniversitesi Akademisi’nden Dr. Maureen Ellis’in "Metafor: Mistik mit, Maneviyat, Bilim" başlıklı konuşmasıyla katılacağı sempozyumda iki Pulitzer ödüllü gazeteci Paul Salopek (Out of Eden Walk Project, National Geographic) yer alacak.

Sempozyuma yaklaşık 350 akademisyen bildiri özeti gönderirken, bunların önemli bir kısmını yabancı ülke üniversitelerinden isimler oluşturuyor.

Pandemide yaşanan dönüşümün etkileri de konuşulacak

Sempozyumda özellikle pandemi etkisiyle öne çıkan dünyadaki dijital dönüşüm, yeni medya çalışmaları, dijital çağda iletişim, dijital çağda geleneksel medyanın dönüşümü, iletişim bilimlerinde yeni paradigmalar gibi pek çok konu ele alınacak.

Kongrede “Medya Endüstrisi, Dijital Emek ve Ekonomi Politik”, “Dijitalleşme, Tüketim ve Medya”, “Gündelik Yaşam, Siyaset ve Yeni Medya”, “Dijital Çağda İletişim Teknolojileri, Medya ve Gözetim”, “Dijital Çağda Halkla İlşkiler ve Reklamcılık”, “Gündelik Hayat, İletişim ve Sosyal Medya”, “Dijitalleşmenin İzlerini Sürerken Türkiye Üzerine İncelemeler”, “Yeni Medya ve Gazeteciliğin Dönüşümü”, “Dijital Medya ve Mekanın Dönüşümü”, “Dijital Çağda Sinema ve Dijital Platformların Yükselişi”, “Dijitalleşme, Kriz ve Medya”, “Teknoloji, Dijital Kültür ve İletişim”, “Dijital Kültür, Sinema ve Medya”,  “Yeni Medya ve Gazeteciliğin Dönüşümü”, “Dijital Çağda İletişim Eğitimi ve Sosyal Medya”, “Gözetim, Mahremiyet ve Şiddet”, “Siyaset, Medya ve Propaganda”, “Dijitalleşme, İletişim ve Halkla İlişkiler”, “Dijital Çağda Yeni Medya ve Halkla İlişkiler”, “Halkla İlişkiler ve Sosyal Medya”, “Dijitalleşme, Yeni Medya ve Metaverse” başlıklı pek çok oturum gerçekleşecek.

Uluslararası bilimsel etkinlik kategorisinde TÜBİTAK desteği de alan 9. Uluslararası İletişim Günleri’nin açılış töreni 16 Mayıs 2022 tarihinde  Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleşecek. Sempozyumun açılış konuşmaları  Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör tarafından yapılacak olup, ardından Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu’nun moderatörlüğünde keynote konuşmacıların (Paul Argenti, Nico Carpentier, Lemi Baruh) oturumu ile gerçekleştirilecek. Sempozyumun Nermin Tarhan Konferans Salonunda gerçekleştirilecek kısmı youtube üzerinden ve Üsküdar Üniversitesi TV’den de canlı olarak yayınlanacak.

Öğle yemeği sonrasında sempozyum, bildiri sunumları ile İletişim Fakültesi binasındaki salonlanda devam edecek.

Sempozyuma online olarak katılacak olan keynote konuşmacıların oturumu ise 17 Mayıs günü Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gül Esra Atalay’ın moderatörlüğünde zoom üzerinden gerçekleştirilecek. Ardından sempozyumun zoom aracılı bildiri sonum oturumları gerçekleşecek.

Sektörün ve akademinin önemli isimleri yuvarlak masa panelinde buluşuyor..

Sempozyumun son oturumu ise sektörden ve akademiden önemli isimlerin yer alacağı, moderatörlüğünü ise Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın yapacağı, çevrimiçi/zoom yuvarlak masa paneli olarak gerçekleştirilecek.  

Sempozyum İletişim Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nazife Güngör’ün çevrimiçi/zoom  üzerinden yapacağı kapanış konuşmasıyla sona erecek.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)