Üsküdarlı genç tıbbiyeliler iftar yemeğinde buluştu

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri iftar programında bir araya geldi. Öğrenci Konseyi Tıp Fakülte Temsilciliği’nin düzenlediği iftar yemeği Üsküdar Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşti. Tıp Fakültesi Yerleşkesinde yapılan iftar programına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. İftar programına Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan da katılım sağladı. Tarhan, Üsküdarlı genç tıbbiyelilerle iftar yapmanın ayrı bir güzellik olduğunu sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Haydar Sur: “Pozitif beklentileriniz bize de pozitif enerji veriyor”

Üsküdar Üniversitesi NP Diş ve Sağlık yerleşkesinde gerçekleştirilen iftar programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Üsküd ar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, öğrencilerin pozitif beklentilerinin, pozitif enerji olarak kendilerine döndüğünü söyledi ve ekledi. Sur; “Ben böyle törenlerde kendimi sizler kadar genç tıp fakültesinde bir öğrenci gibi hissediyorum. Karşılıklı o duyguları bana yaşattığınız için ayrıca hocanız olarak teşekkür ediyorum. Beni gençleştiriyorsunuz sizin müritleriniz gözlerinizden bize yansıyor. Pozitif beklentileriniz bize de pozitif enerji veriyor. Hepiniz adına saygı değer Nevzat hocama teşekkür borçluyuz. Bizim rahat etmemiz için elinden geleni yapıyor. Tıp fakültesi olarak saygılar sunuyorum.” dedi.

Prof. Dr. Tarhan: “Genç tıbbiyelerle iftar yapmak ayrı bir güzellik”

Tıp Fakültesi öğrencileriyle iftar yemeğinde bir araya gelen Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, konuşmasında tıp öğrencilerine tavsiyelere yer verdi. Tarhan; “Kendimizi yenilemek hekimlikte çok önemli bir ilkedir. Devamlı ben her şeyi biliyorum dememek gerekir. Cerrahpaşa da bizim hocaların anlattığı bir örnek vardı, gözlemci olmanız önemli. Bakış açısı ve gözlem çok önemli. Hekimlikte usta çırak ilişkisi teorik bilgileri alıp ezberlemek kaydetmek değil, hekimliğin sanat yönü var, usta çırakla öğrenilir. Onun için haydar hocamın sıcak yaklaşımı bizim felsefemizdir. Usta-çırak ilişkisi olursa iyi bir hekimlik öğretiliyor. Nasıl sanatçı kaprisi varsa hocalarında olacak katlanacaksınız size bir şeyler öğretmek için yaptıkları aslında bazı anlamlı bilgilerdir. Bütün hocalar olarak da önem veriyoruz.” şeklinde konuştu.

“Ramazan’ın anlamlarını düşünelim”

Konuşmasını, öğrencilere Ramazan hakkında bilgilendirmelerde bulunarak sonlandıran Prof. Dr. Nevzat Tarhan; Ramazanın verdiği o manevi iklim o iyilik, iyilik kavramının yoğun yaşandığı, yüceltildiği bu ortamda ramazanın anlamlarını da düşünmek gerekiyor. Ramazan’dan sonra öğrendiğimiz bu güzel özellikleri, gelişmiş Ramazandan sonra da devam ettirmemiz lazım. Sizin ibadetiniz, orucunuz ileri yaştaki bir güneş kadar kıymetli bu oruç. Bizim yaştakiler mum gibi, sizler güneş gibi. Onun için sizi tebrik etmek lazım. Bu kadar şey varken, keyfinizce yaşamak varken, kendinizi derin manevi sınamak onurdur.” dedi.

Ramazan’da bir arada iftar etmenin mutluluğunu paylaşan öğrenciler toplu fotoğraf da çektirdi. 

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)