Aday buluşmalarına yoğun ilgi…

Üsküdar Üniversitesi akademisyenleri aday buluşmaları kapsamında bu hafta 3 dikkat çekici konu ile adayla buluştu. Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel, Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan ve Dr. Öğr. Üyesi Cihan Becan; Metaverse Ekosistemi, CRİSPR ve Genetik Mühendisliği ve Reklamcılık başlıklarında öğrencilerle bir araya geldi, adayların merak ettikleri soruları cevapladı. 

Üsküdar Üniversitesi aday buluşmaları sürüyor. Bu kapsamda Üsküdar Üniversitesi öğretim üyeleri sınava hazırlanan aday öğrencilerle bir araya geldi.

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği 6. Geleneksel Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri kapsamında Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel, Cumhurbaşkanlığı Osmanlı Arşivinde “Metaverse Ekosistemi” konulu seminer gerçekleştirdi. Ergüzel, dijitalleşmenin ve sanal dünyanın geldiği noktalara değinerek, olası riskleri de vurgulayarak öğrencileri bilgilendirdi.

Öğrencilerin Ergüzel’e ilgisi ise dikkat çekiciydi.

Öğrencilerin dikkatini çeken bir diğer başlık ise “CRİSPR ve Genetik Mühendislik” oldu. Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan, İTÜ ETA Vakfı Bostancı Doğa Koleji öğrencileriyle bir araya geldi. Taştan, CRİSPR tekniğini kullanarak MS, kanser, Alzheimer gibi birçok kronik ve ölümcül hastalığa çözümler üretebilmenin mümkün olduğunu ve yeni bir teknik olmasına karşın giderek artan oranda kullanıldığını anlattı.

Bir diğer buluşma ise Nazmi Arıkan Fen Bilimleri öğrencileriyle Bağlarbaşı Kültür Merkezi kariyer günlerinde gerçekleştirildi. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Cihan Becan, Reklamcılık alanı ve eğitimine ilişkin adaylarla bilgi paylaştı. Becan, öğrencilerin merak ettiği soruları da cevapladı.

 

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)